måndag 7 december 2020

Matnyttigt på köksväggen


Hej där. Här händer det grejer. Eller rättare sagt; här kommer det upp en del nytt på väggen. Lite pynt i bästa vintage-stil. Som den här dopp-i-grytan-sleven. Tycker den är så fin. Välanvänd, och med ett hjärta längst ner.

Sedan satte jag upp lite vår också, mitt bland det mer juliga. Juli bland julen liksom. Alltid bra att pynta framåt också, brukar jag tänka. För om nästa steg redan finns där från början, gör det ju inget om julen blir kvar ett tag längre sedan, om man känner för det.

Det var några år sedan nu, som jag började hänga upp köksattribut på väggen. Gamla, fina tallrikar av olika slag - självklart. Men också formar och bestick med lite ålder och patina. Här har en nötknäppare fått ta plats bredvid julstrumpan. (Nej, det är varken Lillstrumpa eller Syster Yster. Haha. Staffan Westerberg alltså, säger jag bara. Mannen och jag har läst i vår bok om gamla julkalendrar i helgen. Himla nostalgiskt faktiskt. Han minns Teskedsgumman bäst och jag Trolltider. Barn av vår tid heter det ju. Eller barn av våra tider då kanske, när det handlar om oss två).

Den vårigaste pepparkaksformen har fått en lämplig bakgrund. Tror bestämt det är Stig Lindberg som designat tapet-grönskan en gång i tiden.


Mycket matnyttigt på väggen alltså, en del med julfeeling. Men inget är nytt - förstås. It's all vintage, som vi brukar säga.

<3

/helena

ps Mirakel. Den heter ju så årets julkalender. Följer ni den? Vi har sett de sex första små avsnitten nu i helgen. Verkar väldigt lovande. Rakel och Mira. I två olika tidsåldrar. 

Mitt historiska hjärta klappar såklart en aning snabbare när jag förstår att barnen runt om i landet ska få lära sig att hundra år egentligen är en kort tid, men att utvecklingen mellan 1920 och 2020 har gått med en hisnande fart. 

Allt var inte bättre förr, verkligen inte. Och det kan vara bra att förstå och få en uppfattning om hur oändligt många människor det är som har jobbat och slitit genom de senaste hundra åren, för att vi skulle få det så här bekvämt och lättsamt och modernt som vi har det idag. 

Och den gamla inredningen sedan då? Yes! Helt i min smak, med halvfranska bokband och varma ljuskällor och underbara vaser och ytterfoder (ytterkrukor) överallt. För att inte tala om de sammetsklädda möblerna och... Och hoppsan, höll ju helt på att glömma skådespelarinsatserna, hehe, jodå, de håller också hög kvalitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar