tisdag 15 december 2020

Snö & sändning utan uppehåll!

Hallo! Hej! Hallå! Eller Hello, kanske? Anyway, nu är det igång: MUSIKHJÄLPEN 2020! Lina Thomsgård och hennes poddande kollega har just pratat om att folk trots allt är som folk är mest, med sina pros and cons. 

Men jag tänker att den här veckan, full av önskemusik och höga dela-med-sig-ambitioner, tar fram det allra bästa i oss. En vecka som helar och delar och håller gemenskapens lysande fackla högt. Eller hur?

Årets bur, som ju egentligen är en slags icke-bur, är verkligen mysig. Kärlekens torg ekar visserligen tom i frånvaro av det vanliga till- och frånspringandet av människor som ska hem eller bort eller till skolan eller jobbet eller nåt, men ändå. Scenografin i det fiktiva utomhuslandskapet utanför själva buren är supermysig. Just nu sitter en pysselkille där och pysslar på obegripligt hög nivå. Danska klossar, som de kallas här i underbart reklamfri dinosaurie-TV/radio, sätts samman till årets tre programledare - Farah, Felix och Brita - bland annat.

Själv funderar jag starkt på att skriva något exklusivt för er. Till er. Någon liten novell. Har ett par idéer som ligger och skvalpar och marinerar till sig i bakhuvudet. Får se om det kan bli något av det. Håll ögonen öppna. (Kanske har jag till och med börjat fuskskriva på något redan, vem vet?)

Aha, Miriam Bryants skönt raspiga stämma. Något med rocket i, sjunger hon. Och Whams gamla juldänga, den har såklart redan varit med. 

Triad. Tänd ett ljus. Självklart. Låt aldrig hoppet försvinna. Tänd ett ljus för allt du tror på...

Ekots nyheter förmedlar det vi redan vet; att så mycket mer kommunikation sker digitalt i dessa tider. På gott och ont, mest gott trots allt, tänker jag. Tänk förr, när folk bodde på sina isolerade platser och inte hade minsta möjlighet att förstå vad som hände dem i ett större perspektiv. Hur tråkigt det än är med ordet pandemi, så får det oss alla att förstå att vi inte är ensamma i det här.

Ingen ska lämnas utan vård; årets tema. Högaktuellt, förstås Men också ständigt aktuellt i en värld där resurser av olika slag - i allra högsta grad sjukvårdsmässiga - är otroligt orättvist fördelade beroende på var du haft turen/oturen att födas.

Vi måste bli ännu bättre på att jämna ut jordens ojämna odds. Räta ut allt det snedfördelade. Ett enkelt - och roligt - sätt är ju att önska en massa låtar i Musikhjälpen. Gör det!

Har en tanke om att jag skulle bombadera in en massa önskningar av en speciell artist. Hm. Återkommer kanske om det. Men visst är det en bra idé - att önska otaliga låtar av en särskild favoritartist du har? Hm.

Åh. Coldplay. Christmas Lights. Chris Martins röst som tröst i mörka tider. Precis vad vi behöver. Fast nu måste jag sänka lite grand, vill ju inte väcka världens bästa man, som råkar vara min. Helt opartiskt, sa hon det där sista. 

Nähä, nu ska jag skriva lite annat. Kanske något in hit, som sagt

Sköt om er.

<3

/helena

ps Rubriken är svaret på vad jag önskar mig just nu. Den ena önskningen har just gått i uppfyllelse. Men ett snötäcke som vill ligga kvar och dra sig längre än några få blaskiga timmar - det väntar jag fortfarande med spänning på. Showtime för snowtime, liksom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar