fredag 21 maj 2021

Kolla kollage! Eller colla collage?

Hej på er! Vart tog den här veckan vägen då? Jag bara undrar? Anyway. Här pågår kollage-fixande. Och collage-trixande. Har ju länge velat komma igång med den här typen av bildberättande också. Skapa nya bilder av gamla bilder. Känns extra bra och smart för en återanvändare att få göra det, menar jag.

Som underlag återanvänder jag baksidan till en tavla som jag plockat isär (läs tips angående tavlor utan ram i förra inlägg). Funkar finfint. Gillar den gulnade pappytan. Här ska skapas! Och jag tänkte att ni kunde hänga med. Kanske har ni också en liten tanke om en bild ni har velat skapa, fast ni inte är så jättebra på att måla själva? Då kan det här med att "låna" bilder från andra vara något för er. Kanske har ni en diffus idé om ett stort kort till mor? Det börjar ju närma sig hennes dag så smått. Eller ett kort till någon helt annan, kanske? 

Här börjar min nya bild av redan använda bilder ta form. Jag har en ganska klar bild av vem jag vill ge den till. Men mer om det senare.

Har rivit ur en massa sidor ur böcker. En del blir väldigt kul att kombinera. På tal om mors kort. Mors dag. 

Lite poesi måste vi självklart ha. Och lite bubblor att skåla i - det är ju ändå den traditionella bröllopshelgen.

Oj. Hur kunde jag göra sönder den vackra boken? Och den superfina? Får verkligen se till att göra något bra av det här. Men det är ju bättre att återvända några sidor än att slänga helheten, tänker jag. För det finns för många gamla böcker där ute. Så många böcker som sett sitt bäst före datum. Böcker som ingen någonsin mer kommer vilja, hinna, ha lust - eller behov av - att bläddra i igen.

Så där ja. Nu börjar jag bli hyfsat klar med mitt kollage. 

Vem ska då få det? Själva slutresultatet alltså, undrar ni? Hm. Nej, den godbiten vill jag nog hålla på ett tag till. 

Nähä. Nu väntar kaffe och dopp och mycket trevligt sällskap.

Önskar er en bra start på helgen!

Sköt om er.

<3

/helena

ps Puh. Hann precis fota det jag tror är den färdiga bilden, innan himlen blev mörk och regnet började falla. Vilken tajming. För det är ett bra tips - att fota längs vägen. Då kan du lägga till och dra ifrån som du vill, bara att hitta tillbaks dit du vill sedan, via fotona, om du är velig och så, menar jag. Eller bara gammal och glömsk. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar