lördag 8 maj 2021

Tre från en fredag på en lördag

Så kan det gå. Totalt haveri, skulle kanske avsändaren tycka, eller inte. För en del tycker ju att all reklam är bra reklam. Så här kan det i alla fall gå för oönskad adresserad reklam i vårt hem. Själva budskapet har klippts bort och kvar finns bara det som går att använda i något av mina kommande kollage. Sabotage!, skulle kanske mäklarfirman i fråga tycka, om att just deras logga har klipps bort. Jojo. Jag gillar. Collage-sabotage!

Ja, jag har ju redan dragit det där småroliga, eller småtråkiga, skämtet om att man kan titta på alla de här målen när man sitter och intar målen i vårt kök. Fast det där blir ju fortfarande bara begripligt på vårt begränsade språk, och knappt det. 

Men jag vill bara visa vår fina utsikt från köksbordet igen. Utsikten åt ena håller alltså. De 17 globala målen. 

Och jag borde kanske putsa bort de där gamla tuschresterna från glaset framför FN-planschen i fråga, men jag tänker att det gör jag inte förrän vi är närmre att verkligen nå målen. Och det lär ju dröja innan vi är nöjda med hur tankarna om en mer rättvis - och miljövänlig - värld utvecklar sig. Framförallt måste så mycket mer röra sig från ord till handling. Från knuten näve vid diverse köksbord till real-life-action överallt.

En salig, blomstrande, röra i en av mina ambulerande arbetshörnor. Här pågår just nu tankar - och action! - inför kommande illustrativa projekt. Vilka böcker - av de vi själva inte längre vill behålla - ska gå till second handverksamheter och vilka ska jag riva ut bilder ur? Kan ju inte bara nöja mig med reklam-sabotage till mina kommande kollage, menar jag. För jag hoppas verkligen att mängden adresserad reklam i brevlådan minskar och minskar och minskar och ebbar ut helt. 

Det var tre snabba, oredigerade från min fredag, på en lördag i början av maj - läs bilder från igår till ord idag. 

Just nu försöker himlen bestämma sig för om den ska skingra sina moln eller inte, mannen jobbar ivrigt vidare med vår vårlåt, och jag ska fortsätta fundera på hur jag ska jobba vidare med det jag vill illustrera framåt.

Sköt om er.

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar