tisdag 4 maj 2021

Vatten. Färger. Regn. Skog.

Regnhimlen är grå. Vitaktigt grå. Självlysande. Den tänker jag inte måla av, här blir det nog fler färger än så. 

Vi laddar väl upp med några små vattenbad först. Varför inte använda några udda vintage-saker till det?

Här ska målas! Med stora penseln, och den lilla. Hoppsan, blev visst så ivrig att sätta igång att hela havet stormar här lite grand. Eller snarare hela köket lutar. Fast vad gör det egentligen - när vår minisoffa/love-seat och vår snurriga träpall gör sig så bra tillsammans i vårt vintage-kök. Ja, de är båda gamla second handinköp, som ni säkert redan vet.

Har jag glömt något eller kan vi köra igång med det vattenfärgade mästerverket snart? Hm. Jo. Ja. Papper är ju bra att ha. Tog fram rutigt. Och det svagt gultonade, för en historisk känsla och feeling. Får se vad som funkar.

Och vatten är nu ihällt i den enda lejon-äggkoppen och två små snapsglas som aldrig används och i den likaså väldigt sysslolösa sockerskålen. Man tager vad man haver, som Kajsa Warg inte sa, eller hur det nu var. Och är det dessutom snygga små ämbar vi talar om, ja, då gör de ju inte direkt ont i ögonen heller.

Då så. Alla färgerna på plats. Och allt det andra också. Utom jag. Snart sätter jag mig och konkurrerar med de stora. Van Gogh och grabbarna. Hahahahahhahahha.

Fast nu ska jag nog mest använda dova färger. Jordnära. Bara brunt? Nej, just det, det där är ju fika. Hehe.


Vi börjar väl med skogens egen färg. Några gröna nyanser. Lite smaragd och lite avokado och lite, oj, kolla vad fin den blev! Ser ni vad det är? En riktigt gammal vän. En urtida vän. En sköldpadda! Blev ju riktigt bra.

Sedan suddar vi paletten en smula. Rensar hjärnan och tar nya tag. Akvarell från morgon till kväll? Nej, men en god, avkopplande stund.


Gult ÄR inte fult. Så det så.

Sköt om er.

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar