lördag 29 maj 2021

Present. Kort.

Om vi ska komma lite längre - på bred front - måste vi verkligen tänka till. Om vi verkligen menar allvar måste vi bli klimatsmartare och klimatsmartare. Låta grejerna cirkulera och cirkulera istället för att bara konsumera mera och mera. Men allt det där vet ni ju redan. Vi måste bli lika smarta som barn, minst. Vi måste värdera det hemmatillverkade och handgjorda mer. Vi måste börja se oss omkring, just där vi går och står, för att se vad vi kan göra av det vi redan har. Hur vi kan omvandla något trist till något speciellt som har något visst, så att säga.

De små har alltid förstått att det högst personliga är bättre än det dyra och perfekta. Det är dit vi vuxna också måste sträva. Inte tänka i gamla, snäva banor, utan börja tänka som barn - på allvar, helt seriöst. Ta fram kreativiteten och fantasin och kritorna


Inte nödvändigtvis använda kritorna bokstavligen, men låta oss inspireras av det tänket. Här ovan har jag till exempel gjort ett slags foto-kollage i 3D av en loppistavla (signerad Bornemark) kombinerad med ett välanvänt vattenglas med några små pärlor till blommor i. Blir väl ett fint kort till någon som fyller år eller gifter sig eller så, tänker jag. Bara att göra fina stilleben av det man har och sedan fota och printa ut, eller ännu miljövänligare - skicka över digitalt.

Det går ju att fuska lite, till och med stjäla - idéer alltså. Här ovan ser ni en bild från ett av mina vintage-inspirerande inlägg i kategorin: Fem särskilt fina. De får ni gärna låna. Bara att använda som inspiration eller att skicka som kort eller så. Till vem ni vill. Mor eller mormor eller farmor eller någon annan som behöver ett kort.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Den bästa presenten är ju ett presentkort, tänker jag. Och då menar jag inte ett på pengar eller något annat sådant standardmässigt och småtrist. Nej, jag menar ett personligt tillverkat presentkort innehållande en tanke, en idé, ett förslag om något du kan göra för någon annan. Laga något. Mat eller ett par jeans eller så. Fixa något. En punktering eller den ovärderliga porslinsfigurinen som gått i tusen bitar eller så. Eller så föreslår du att ni ska göra något tillsammans. Kanske senare i sommar. Gå på friluftsloppis ihop. Hitta en annan figurin. Eller en annan redan använd cykel. Eller en helt underbart blommande loppistavla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar