fredag 16 september 2022

Här hemma - jämlikhet och solidaritet

Men, vad är det jag står och blickar efter? Kan det vara några av mina verkligt stora ledstjärnor här i livet?

Ja, se där. Solidariteten. Jämlikheten. Två storheter som samsas på mannens nya tisha. Och ja, tro det eller ej, men den här T-shirten är faktiskt helt ny, men ändå köpt på en av de mest solidariska ställen man kan handla i - second hand-butiken. Björk & Frihet säljer det fredliga trycket som ni ser. Med kämparglöden för allas lika värde inpräntat nära hud och hjärta.

Här har vi en av mannens bättre begagnade skjortor däremot. Eller den var väl bättre begagnad när han köpte den i alla fall. Sedan fick den den där bläckfläcken som inte ville gå bort hur jag än gjorde. Så då funderade jag på att sätta dit ett hjärta. Eller göra honom till superhjälte. Minns ni det? Men så blev det inte, hittade en annan bra grej istället. Ser ni den förresten? Grejen? Jo då. Hittade en knapp som matchade perfekt i färg och form. Simsalabim bara, så var fläcken borta. Eller nja, den bor förstås kvar där under knappen, men den syns ju inte alls, vilket är huvudsaken. Så enkelt kan det vara, att använda något som redan finns, lite lite längre. Häpp! Vem behöver inte en extra knapp här i livet? Som dessutom aldrig behöver varken knäppas eller knäppas upp.

Det var det, dagens lilla återanvända tips. Knäppt med knapp, borde vi kanske kalla det? ;)

Annars. Jo. Tänker på kontrasterna, nu när mörkret faller snabbare runt våra knutar igen. Tänker på hur mycket en vecka kan innehålla. Tänker på att det stora möbelvaruhuset har presenterat jul och ljus och stjärnor - redan. Och citatet jag hörde från en kvinna i Ukraina. Hon som stod i sitt förstörda hus. Med splittrade fönster. Utan fungerande elektricitet. Hon stod där i mörkret och sa: "Det är svårt att leva i mörker. Jag vill inte vänja mig vid det."

Med det önskar jag er en ljus och glad och avkopplande och intressant start på den här september-helgen.

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Mannen har ju redan hjärtat på helt rätt ställe, som ni vet. Men jag ska nog ändå sätta det där hjärtat på något annat sätt. Och superhjälte är han ju ändå, helt utan påklistrad lapp, men kanske ska också den komma till användning snart? Ja, på något bra och ganska smart sätt, tror jag bestämt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar