tisdag 6 september 2022

Påfåglar, träd på flaska & Signes trappa

De här praktfulla två, på sin stengodstavla märkt Addin, alltså. Hur fina? Har inte haft dem framme på jättejättelänge, känns det som. Mest på grund av att tavlan är så tung, vet inte riktigt var jag ska göra av den. Ställa den någonstans, får det nog bli, tänker inte hänga något så otympligt på väggen i alla fall. Ställa den, luta den mot något. Helst inte här i korgstolen bara. Vi får väl se vad vi kan hitta på åt de här pråliga, något fågelbo måste de ju få, så det så. 

Annars? Jo, har bytt ut ett par kuddfodral. Lite murriga och mysiga färger på tygblommorna här vid fönstret. Inget nytt förstås, bara återanvänt sådant som redan finns i gömmorna. 

"Nu blommar min favorit, 'Trebladsspiran'. Fort skynda er hit och fotografera, ropar Signe i telefon en dag. Som ett smalt vitt torn reser sig denna ovanliga perenn ur grönskan; en solitär med klart skulptural talang. Framför den syns klätterhortensia och funkia."

Åh. Hittar Signe Persson-Melins trädgård i en nästan exakt tjugo år gammal Elle Interiör (Elle Decoration, numera). Vita blommor, bara några. Sedan grönt. Bara grönt. Men grönskan finns ju i hela färgskalan. Och så den gråa betongen till det. Plus några väl valda trädetaljer i dörrar och utemöbler. Så fint. Och de tåliga, egenskapade eternitkrukorna. 

Visst saknar vi henne redan? 

Här hemma samspelar ute och inne vackert genom glaset. Ser ut som träd på flaska. Lite kul. Lite vackert, helt enkelt. Bruna, gamla flaskor. Vintage - på riktigt. Med min knasiga speciallösning med brosch och tygstycke, för att förvandla två till en. Eller nåt.

Sköt om er.

Och kram.

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar