fredag 23 september 2022

Läsning i det fria

Det är fortfarande mycket som lever där ute. Många löv håller sig kvar ännu en tid. Det finns fortfarande tid att njuta av en kopp kaffe och en god bok ute i naturen. Naturen i stan och naturen-naturen. En gnutta grönska är allt som behövs. Ljummen fika och lagom varm vind, eller tvärtom. Ute smakar allt bättre på något sätt. Visst?

Varför inte låna en tidning eller två på biblioteket. Eller leta upp tidskriftsvrån i second hand-butiken. Har du tur går det att hitta något riktigt läsvärt där, som några väl valda nummer av Antik & Auktion. Vad kan passa bättre att bläddra i - när de färgade löven sakta börjar falla - än ett blandat magasin med antika grejer i? Inget, absolut inget. Skulle väl möjligtvis vara en trädgårdstidning då. En som matchar gläntan du sitter i. Eller parkbänken som du har parkerat baken på då kanske.

Min rubriksättning manar till eftertanke. Den uppmanar mig att skriva något om all censur som drabbar litteratur runt om i världen. Men det är fredag, och allt det där viktiga känns som att det får stå undan just nu. Vi behöver nog alla en stunds vila från omvärldens larm. Vi behöver sol på nos och hjärta, en kopp kaffe i det fria. Och en väldigt god bok.

Sköt om er.

Och kram.

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar