fredag 1 juli 2022

En väldigt söt regnbåge

Håller ju på och ändrar och omarrangerar en del på och runt vikväggen, i den lilla hörnan i sovrummet som inte är sovrumsdel. Då, när jag plockade ner småtavlor och annat plock, kom jag på att det skulle vara fint med en regnbåge här inne. En speciell regnbåge. En återanvänd regnbåge. Såklart. En som smakade både sött och gott.

En regnbåge som har varit...ehum...mat. Mat-ish. Godis. Jum. Passar väl bra att ladda upp med lite färgglada karameller så här till helgen?

Nej, vi äter inte så mycket sötsaker som det kan verka. De här överblivna pappren, efter fruktigt smakrika kolor, har vi samlat på under hela pandemin. Det här är med andra ord papper från mer än två år bakåt i tiden. Ni har säkert sett burkarna skymta förbi, där vi har samlat dem i. Fler och fler blanka små papper har knycklats ner i de där burkarna, till de knappt gick att stänga. Hög tid att skapa en regnbåge då, tänkte jag. Taa-daaa!

Det fick bli ett modifierat färgspektrum, för några blåbärskolor finns inte i just de här påsarna. Inte viol heller. Inga med äppelsmak alls. Inga päron. Här fick det bli en söt regnbåge blandad med jordgubbe, hallon och körsbär. Och apelsin. Även citronen är ganska söt här.

Min kulörstarka installation blev ju riktigt bra, fast den bara består av gamla karamellpapper. Den minnesgoda minns kanske att jag pratade om att göra något med inspiration från det smått geniala konstnärsparet Pierre et Gilles? Det här är min hyllning till dem. Min enkla, återanvända regnbågshyllning. Och nej, det är inte en slump att den här vikväggen blivit så färgglad just nu - Happy Pride!

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Månadens första vintage-inlägg hittar ni här. Om ni vill ta er ut i det fria och vistas bland andra blommor och bin ett tag.

pps Dokumentären om Pierre et Gilles och deras sköna kitschiga hem, liv och konst ligger kvar på SVT PLAY, åtminstone när jag kollade senast. Om någon skulle ha tid och lust att kika på den igen. Eller om någon till äventyrs skulle ha missat att avnjuta denna livsbejakande, tänkvärda och spännande konstpärla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar