torsdag 21 juli 2022

Frukt & bär. Och sådant som kvinnor bar.

- Titta, är det inte en båt där? Kanske sa hon så, flickan. Det är sommaren 1878, i juli. Åtminstone enligt vad som står där på arket.

Ett av de lösa bladen, som ligger i den ljuvliga, konstnärliga boken. Boken full av konstnärer och deras kreativa rum.

Se så många veck och sjok och omslag av alla de slag. Måste gått åt mängder av tyg bara till en enda dress.

Jag bläddrar i Konstnärens rum av Anja Notini. Sida efter sida med överfulla ateljéer och en och annan lite mer sparsmakad och avskalad sal. Rum fyllda av dukar och penslar och skulpturala ting och sånt. Underbar bok!

Hans Hedberg. Och hans makalösa frukter och bär. Han stod gärna utomhus och jobbade, när vädret tillät och så. 

Oj, ändå mera textil. Lager på lager. Fast här handlar det visst om lite kallare tider, det står i alla fall november på den översta bilden.

Nä, nu ska jag bläddra vidare. Och se om jag hittar några fler spännande, lösa blad liggande i press mellan de vackra boksidorna. Tänk, det är en av de roligaste sakerna med att ropa in boklådor på gårdsauktion eller så - att hitta saker som människor har sparat på. Som några franska modeblad från år 1878. Som om boken i sig inte vore nog intressant. Mervärde, kallar man väl det.

Bilderna, och alla konstnärerna i boken, gjorde mig också lite sugen på att skapa något eget av det som redan finns. Göra något digitalt av det väldigt analoga? Ja, så får det nog bli.

Sköt om er.

Och kram.

ps "... - Ja, det är skojigt att halvera äpplen, säger Hans, för där inne är hela livet. ..."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar