fredag 22 juli 2022

Runda former, fyrkantiga ord.

want

you

live

modig

&

solhet

Solhet. Vilket ord, va? Låter det inte som något kaninen kunde sagt till flamingon? Haha. Ni undrar säkert om jag har fått solsting och tappat koncepterna totalt, men det har jag inte. Faktiskt inte alls. 

Ville bara påminna er om ett par kalla ord. Åtminstone ett par kyliga. Måste definitivt vara en av mina smartaste återanvändningsgrejer ever: Den gamla otjänliga kassalådan i metall. Otjänlig eftersom ingen använder mynt och prassliga pengar längre. Och kylskåpspoesin, den som de flesta också tröttnat på att ha drällande överallt på de magnetiska frys- och kyldörrarna.

Tillsammans blir de lite magiska igen. Den magnetiska lilla lådan full av små fyrkanter med användbara ord på. Bara att öppna locket när man känner för det och skriva något lagom hett till sin älskade vän.

Fast ordet solhet finns förstås inte på riktigt bland de färdiga fyrkanterna och rektanglarna. Sol plus het lika med solhet. Fint ord, även om innebörden av ordet väl skrämmer de flesta av oss numera. 

Extremvärme. Ett ord som väl inte riktigt hade uppfunnits när vår sköna blandning av engelska och svenska kylskåpsord kom hem hit någon gång för ganska länge sedan.

not

TV

Det la jag till på slutet. Bara för att det är så lätt till att bara sätta sig och slötitta på all bra sport som visas i våra rutor just nu. Live är roligare, bättre. Det är roligare att skapa något själv, om man orkar i värmen. Ett sätt att fusk-skapa är att sätta ihop nya dikter med hjälp av gamla kylskåpsmagneter. Bara ett tips. Funkar också bra om man vill skriva en analog lapp till någon. Bara att fästa ett par bra ord på insidan av sin otjänliga metalllåda (som man förmodligen kan hitta lite här och var där ute i second hand-världen) och be bästa vännen att lyfta på locket. Kanske står det något med love där. Eller bara ordet fika.

Sköt om er.

Och fika lugnt.

/helena 

ps Modig måste man också vara, det vet kaninen. Flamingon får inte heller gömma sin långa hals i sanden. För nu finns ingen tid att vänta längre. Det finns inget val, vi måste rösta på de politiker som kan vända på den här sjunkande klimat-skutan. Det vet flamingon, fågeln som har en halv het eldsflamma i sitt namn. Miljövalet - det är det enda val vi har. Vi har inget val, vi måste rösta för miljöns skull. Det finns bara ett riksdagsparti som har ordet miljö i sitt namn. Låt dem få växa. Låt dem få blomma ut. Låt dem få chansen att göra det bästa de - och vi alla - kan för att göra den här planeten beboelig även i framtiden. För flamingons skull. För framtidens skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar