torsdag 28 juli 2022

Fem särskilt fina - med lök, äpple & ägget

Jag vet inte vad ni tycker om det här - att vi fortsätter vårt lite matnyttiga vintage-tema med en snorfana. Va?!

Ni kanske inte ens vet vad det är, en snorfana? Jo, men det är ju en gammal kär (och småäcklig) omskrivning för näsduk. Tänker mig att den kan få se ut som en lite småläcker tygservett här, bredvid lökbrädan som jag gjorde i slöjden en gång i forntiden - eller mellanstadiet som det väl också kallas... Så fint sliten den är, ska få komma upp på väggen och avsluta sitt jordeliv som prydnad, är det tänkt. Och äpplet, som gärna innehåller småkrafs och sånt som inte vill hitta sin plats någon annan stans, vad har det på gång?

Men se där - ett dockskåps-ägg. Ägget med stort Ä förstås, som i dansk flott och storartad design, även om det är väldigt ont om fullvuxen sittplats just här.

Och en av mina gamla maracas - som får agera dekorativ, mustig och höstlik "grönsak", redo för att hackas ner i en värmande gryta eller så. Träsmak? Haha. Jo, men visst. Fast än så länge är det ju lättsmält sommarsälta som gäller.

Sköt om er.

Och kram.

ps Det var del två det, i det här Fem särskilt fina-temat med en blandning av smakrika vintage-grejer. Länka er gärna bakåt till del ett här: Fem särskilt fina - för finsmakare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar