lördag 9 juli 2022

Glad katt

Jo då. Den är glad.

Den här också. Jätteglad.

Den här är nog allra gladast, tror jag. Hehe. För visst ser den lite sur ut? Hm. Kanske beror det på att lagen om mer omfattande märkning och registrering av katter inte träder i kraft förrän i början av nästa år, men ändå. De här kissemissarna borde ändå vara nöjda med att kattens status till slut höjs, och att de äntligen börjar närma sig - och liksom nafsar i bakhasorna - hundens sedan länge mycket mer kontrollerade uppskattning.

Heja heja. Till slut, som sagt, kan katten skryta med att vara ett lika uppskattat sällskapsdjur som hunden. En individ som man inte bara kan överge hur som helst. En familjemedlem, som ska behandlas lika väl som alla andra familjemedlemmar. Inga fler så kallade sommarkatter, tack!

Tre glada katter, i all sin blygsamma tacksamhet. Jag skapade dem med vår egen salig pälskling i åtanke. Tio år sedan hon försvann till de sällare jaktmarkerna. I hela tio år har vi levt utan katt. Tänka sig. Det går ju faktiskt ganska bra det med. 

Men kattliv är ju bara bäst - bra att vi som samhälle äntligen börjar inse kattens verkliga värde officiellt också.

Happy cats! Året runt.

Sköt om er.

Och djuren.

/helena

ps Här kan ni läsa om riksdagsbeslutet som tagits. Och sedan kan ni läsa vidare inne hos Jordbruksverket om vad som gäller redan nu. Och vad som kommer gälla från början av 2023. Angående katters märkning och registrering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar