torsdag 14 juli 2022

Fem särskilt fina - på födelsedagen

Damsadel. Ja, det är ju en dam vi pratar om. Det får hon allt tugga i sig, att hon har uppnått den åldern nu.

Brosch, som anstår en lagom gammal dam. Ljung. Västergötlands lila skönhet. Landskapet vi bor i, är något födelsedagsbarnet har särskild anknytning till.

Halvjämt fyller hon väl dessutom, därför måste vi förstås skåla lite extra. En hel damejeanne full med något kallt, läskande och bubbligt då kanske.

God mat får hon säkert massor på sitt Ö-rika kalas, som brukar vara i dagarna de tre, eller fler. Jag bjuder på en pastej eller så, ur formen med kräftan på.

I kräftans tecken.

Kopparärgad och belevad på utsidan (kräftformen alltså), matchar häst och dam i rostig gul metall perfekt.

Sist, men inte minst - pärlor! Oäkta i det här fallet, men de duger gott att titta på.

Pärlor för svin, hoppas jag innerligt hon ska slippa kasta, i sitt ibland otacksamma jobb. Ett jobb hon verkar ta på högsta allvar, alltid med ett avväpnade leende på lut.

Grattis vår kära kronprinsessa! Må du fortsätta vara den tiger som inte tiger. En engagerad och varm person som brinner för att alla människor ska ha det så bra som möjligt. Inte minst barnen med funktionsvariationer.

Keep up the good work.

Självklart var jag tvungen att göra en Fem särskilt fina med vintage-grejer som anstår en stor djurvän - och en mycket uppskattad blivande drottning.

 

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Med fokus på alla barns rätt till en aktiv fritid: Här kan ni länka er till Radiohjälpens insamling för Kronprinsessan Victorias fond.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar