söndag 3 juli 2022

Saker som gör en glad i varenda hjärncell

Vad det grönskar där ute nu! Det har verkligen varit en lagom mix av sol och regn för att få allt att prunka så där lagom vilt och vackert som vi vill ha det. Och så läser man om alla livshotande översvämningar runt om på vårt kämpande klot, och mungiporna gör genast en snabb gir neråt. 

Ja ja. Det gäller att glädja sig åt det som går. Som det faktum att det skänktes mer pengar från privatpersoner i vårt land än någonsin förra året, om jag förstått det hela rätt. Vanligt folk, som du och jag, med en slant över, skänkte alltså mer än någonsin till diverse 90-konton. Det engagemanget i världen får ju verkligen smilbanden att jogga tillbaka uppåt.

Annars?

Jo, den här huvudlöst fina krukan fyller kanske fyrtio år idag. Kanske? Jo, när jag diskade den senast fick jag syn på några svaga blyertsstreck undertill: Dagens datum och år 1982. Det kan kanske betyda att den tillverkades då? Eller köptes av någon då? Eller gavs bort i gåva? Eller att någon fick den i present just den här dagen för fyrtio år sedan och alltid ville lägga det på minnet? 

Själv minns jag inte riktigt när den inköptes till vårt hem. Kanske var det i en second hand-butik? På loppis? Eller så ropades den nog in på nån auktion? Kommer faktiskt inte ihåg vilket, vi har haft den ganska länge.

Guldkroken-krukan är hur som helst väldigt tidlös. För visst skulle den med enkelhet kunna vara designad och tillverkad idag, fyrtio år senare? Tycker mig frekvent se den här typen av krukor och vaser paradera förbi i olika inredningsmagasin - och vara väl synliga på diverse digitala hemma-hos-foton.

Vår egen flitiga Lisa, var hon kanske först? För visst har Lisa Larson formgivit minst en liknande kruka med ett ansikte på? Och mer nyligen: Jonathan Adler, han har ju gjort både människor och djur på det här roliga sättet i vas- och krukform. Bläddrade nyss i en gammal inredningstidning, där han och hans livspartners hem var med. Happy chic. Ett sådant bra epitet på hur ett hem borde kännas, tänker jag. Lite happy. Lite chic. Eller mycket då.

Det var nog bara det.

Sköt om er.

Och kram.

ps Rosor. Det blev ingen bild på rosor här i början av juli. Men om ni inte har fått nog av dem, då kan ni länka er till inlägget där jag pysslar runt bland våra småtavlor, där ligger den mest väldoftande lilla rosentavla ni kan tänka er.

Jordgubbar. Nej, det köpte vi inga i midsommar. Och inte därefter heller. Vi valde att skänka hundra kronor till Hjärnfonden istället. Länka er gärna bakåt till texten där jag berättar mer om mitt engagemang i hjärnan och dess oändliga möjligheter. Vi måste hjälpa forskarna att forska vidare, för att så många barn och unga - och äldre - ska må så bra som möjligt och få möjlighet till ett intressant och meningsfullt liv. Från tå - till topp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar