lördag 2 juli 2022

God (h)juli

Kör försiktigt, om ni tänker köra på vägarna i sommar. Och då menar jag både kör miljövänligt, som i mjukt och följsamt, och kör mindre. Kör mindre mängd mil, för utsläppens skull - för guds skull! Där. Då var det sagt. 

Och. Även elbilen kräver ju av jordens begränsade resurser. Det är inte bara att tuta och köra med den heller.

Med det sagt får jag väl erkänna att jag har dubbelmoral, för i år känner ju även mannen och jag för att släppa loss nöjesbromsen lite mer. Släppa ut håret och känna vinden och livet i sig. Det gör vi nog allihop, på grund av den mycket turbulenta världsituation vi sett de senaste åren. Vi vill andas frisk luft nu. 

Frisk luft alltså. Det kräver att vi tänker oss för innan vi ger oss ut på den ena långfärden efter den andra, med bilen eller mc:n eller båten. Kanske kan vi stanna lite närmre inpå knuten - och ändå få lika frisk luft och hyfsat vidgade vyer? De bästa resorna görs ju ändå inombords. I själen. De tar dig ju dessutom precis hur långt du vill.

Låt hjärtat vara med där ute. Både på vägarna och när du stannar och tar del av vår underbara natur. Låt inte skräpet landa utanför papperskorgen. Ta hand om dina egna fimpar. Ha gärna en liten fick-askkopp med dig. 

Ha kul. Handla lagom. Älska de redan använda sakerna. Tänk utanför boxen. Se dig omkring, det finns så mycket saker som går att återanvända på nya sätt. Som någons uttjänta cigarr-etui, där ligger ju våra synålar nu, sedan många många år. Små bäckar är också bäckar. Eller hur det nu är man säger. ;)

God Juli då!

Sköt om er.

/helena

ps Vi har strömmat flera serier den senaste tiden. Den bästa vi sett nyligen är definitivt: I min dotters namn. Eller Redemption som den heter i original. Den hittade balansen mellan den overklighet vi vill ta del av i en spännande kriminalserie och det mera vardagliga, jordnära. Bra skådespelare. Väl byggda karaktärer. Ett relativt trovärdigt händelseförlopp. Den kändes mänsklig på något sätt. Med relationerna i centrum. Även om den handlade om en del mycket obehagliga och cyniska typer också, förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar