måndag 25 april 2022

Fem särskilt fina - hej då mitt vinterland

Vi går mot varmare tider. Då menar jag både bokstavligt, i mer vardaglig årstidsbemärkelse, och bokstavligt som i den dramatiska temperaturhöjning som vår planet är utsatt för. Därav fotar jag en bild i dag, med fokus på klimatförändringarna. Den är färdigredigerad och helt klar nu. Den blev nog ganska bra, tror jag. Passade på att fota lite till er också, på samma tema. Så här ser ni några av de resterande bilderna, med Fem särskilt fina i fokus. Bara bra vintage-grejer, såklart. Som den ständigt lika nyutslagna kannan. Den bara blommar och blommar. Året om.

Vi lyssnade inte bara färdigt på hela Tubular Bells i lördags, vi lyssnade även på hela Hergest Ridge och hela Ommadawn. Ni som kan er Mike Oldfield vet vad det är jag snackar om. Ni andra, som inte hunnit upptäcka detta musikaliska geni ännu, ni har verkligen några intressanta instrumentella stunder framför er. Framför er här ligger också en Oldfield. LP:omslaget till Platinum. Just här i form av en närbild på det smäckra flygfäet i mitten.

I min ömma natursjäl finns naturligtvis plats för en och annan säl också. Här simmar den tillsammans med några fler LP:omslag, med vatten och dess krafter i framsätet. Och den runda lilla lampfoten, som gått sönder. Itu, var den, redan när jag hittade den på Myrorna en gång i tiden. Den förlorade sin skärm men vann sin charm, kan man säga. Som sönder fungerar den helt fantastiskt som vas. Den brukar dyka upp när sommartid närmar sig. Som en vacker livboj om våren.

Mina barndomsidoler Boney M surfar. En spökbåt skymtar. Och till vänster om fjärilen ligger en framsida med en brinnande isbit på. Symboliken haglar. Människans litenhet - i relation till vädrets makter. Det var den bilden jag ville skapa, som ni säkert förstår.

Stengodsfågeln, som ofta flyger fram på vår köksvägg, får symbolisera den utsatthet sjöfåglar och fiskar har, särskilt i relation till människans slarv och oförsiktighet med hav och land och sjö och strand. Utsläppen, både av olja och diesel och mikroplaster, bland annat. 

Vi måste sluta utsätta djuren för vårt slarv. Och vara mycket mer aktsamma om de ändliga resurser som alls finns kvar. Det finns mycket att göra, med andra ord: Det finns inget val - bara miljöfrågor som kräver svar. Jag har sagt det förut, jag kommer säga det igen. Och igen. Och igen.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Det var egentligen ett smältande isberg jag ville haft i fokus, men vi hittade inte det omslaget. Mannen hjälpte mig att gräva runt bland hans/vår musikaliska guldgruva full av väldigt fantasifulla framsidor. Men jag tror det blev rätt bra ändå. Riktigt bra faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar