fredag 1 april 2022

Varför är bladlössen så små?

För att de har stannat i växten. Eller var det: För att de stannar i växten? Hm. Anyway. Spelar roll. Jo då, mannen berättade visst ett par små söta vitsar (och några inte lika söta...) mellan låtarna i veckan. Det var nämligen humorvecka på ett par av äldreboendena där han underhåller. Så han spelade Hönan Agda och annat skoj, och drog en och annan rolig historia där emellan. Det fnissades visst en hel del. Och den här söta lilla historian om varför bladlössen är så små, den skulle en av damerna där genast berätta för sina barnbarn, sa hon. Gulligt. Och kul.

Sorry, mina vänner från andra språkområden, den här lilla vitsigheten bli nog nästan omöjlig att översätta, är jag rädd. Men bilden är ju lite fin i alla fall. Hoppas ni nöjer er med den. Och en önskan om en riktigt bra start på den här helgen. Från mannen och mig.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Ska vi ta en lite mindre rumsren också? Det är ju ändå helgtider. Den är kort. Riktigt kort. Världens kortaste fräckis? Berättades visst av Carl-Gustaf en gång i tiden, ja, inte kungen, den andra. Och tyvärr, är nog även den här svår att förmedla vidare till alla er underbara som finns där ute - och här inne - som inte pratar svenska i första hand. Sorry. Here we go: Det gick i dörren. Jodå. Kortare än så blir nog inte en fräckis.

pps Det var ett naggande gott bonusinlägg det. Månadens första bästa inlägg hittar ni om ni länkar er bakåt här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar