onsdag 27 april 2022

Flyttfåglar

Ja, nyinflyttad till det lilla vintage-hemmet är den ju inte direkt. Var ganska många år sedan jag hittade den drejade vasen på en sommarloppis nu. Tala om tur, tänkte jag, minns jag. För att den var speciell, men ändå lik mycken annan keramik i stilen. Den andas Alingsås Keramik, även om jag inte vet om den verkligen tillhör deras sortiment, eftersom den enbart är märkt med konstnärens namnteckning: T Anagrius. Tomas Anagrius.

Här handlar det väl snarare om en flytta-fram-sina-positioner-en-bit-fågel. Skäggdoppingen från Gustavsberg. Den har ni säkert sett skymta förbi flera gånger förut, men nu har den flugit upp på köksbordets lilla hylla och ska häcka där ett slag, tänkte jag.

Puh. Trodde aldrig att jag skulle hitta den där vasen igen, hade gömt den även för mig själv, längst in i en låda märkt sommar. Och ja, den är väl på väg lite smått, även om det vore bra om vi fick ha den ljumma våren hos en god stund till. Eller vad säger ni?

Det var bara det. Två fina fåglar som fått komma fram och lufta sina vintage-vingar en aning. Fint så. Gott så.

Sköt om er.

<3

/helena

ps En med knut och en som ser ut som den slagit knut på sig själv, var det ungefär så jag uttryckte det i förra inlägget? Tror det. Ungefär. Vasen är objektet som ser ut att ha slagit knut på sig själv, i en knasig fågel-form, den med knut på har jag just fotat. Så den grejen, saken, tingesten, prylen kommer säkert in på en blogg nära er snart - den låg också i sommar-lådan. Om några av fotona blev tillräckligt bra, vill säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar