torsdag 7 april 2022

Pyssel, pynt och jädrigt fjädrigt

En liten hare. En kanin? I vilket fall är det enklaste pyntet det som bara är att ställa fram. Bytte bara fisken i pressglas mot en lika fint pressad påskhare här. Mycket mer behövs inte. En hare gör väl ingen påsk? Jo då.

Sedan kan man ju lägga till lite. Om man vill och hinner. En gren är bra att ha. Fin som den är bara, eller med något litet i. Det viktigaste är att det mesta handlar om nötta grejer. Prylar som har varit med förut liksom. Ja, det där vet ni såklart vid det här laget.

Tid för pyssel? Nja. Lite tid ska jag nog hitta, för att hinna dela nåt med er också. Vilken himmelsk färg, va?

Kokade ett dussin ägg också. Hm. De ska vi nog fixa till på något kul sätt. Är de inte lite väl vita och trista?

Utanför var det också vitt, igår. Idag har det nätta lagret som gömde krokus och annat spirande smält bort igen. Aprilväder, som sagt.

Ur pyssellådorna plockades ett och annat användbart upp.

Fjädrar. Det känns inte helt okej att köpa nya längre, men de här tillhör dekorationsmaterial som jag inhandlade för många många år sedan. Har fortfarande så många kvar. I år ville jag göra något med blåa fjädrar, vilket är bra, eftersom det finns så många. Annars använder jag helst skatornas avlagda fjädrar. De skimrar så vackert.

Det var en liten inblick i vad som pågår just nu, på pyssel och pynt-fronten. Ska lura vidare på den här fjäderprydda kransen. Om den skall prydas med stearinljus? Eller inte? Ingenting få bli eldfarligt, så mycket står självklart redan klart.

Köpte svanen-märkta klassiska kronljus. Bara ett fel med dem - de är lite för vita. Jag gillar ju mest färgglada ljus. Borde förstås investerat i fylliga, gyllengula bivaxljus. Men nu blir det till att använda fantasin istället. Ska väl gå bra. Hoppas jag.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Fjädrar. Hm. Funderar på en annan variant. Något hemmagjort. En av mina knasiga idéer, ni vet. Få se om det är något man kan våga visa upp för allmänheten. Eller för er åtminstone. Ni är ju luttrade, menar jag. Hm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar