tisdag 5 april 2022

Önskar så att alla fick en glad påsk

En pastellfärgad regnbåge, kan det vara något att hänga i julgranen? Eller i påskriset då snarare? Hoppas det.

Alla firar förstås inte påsk, och det är egentligen inte det som är det väsentliga här. Det viktiga är att vi alla behöver få känna lite framtidstro, hopp och glädje just nu. 

Och det är svårt att behöva tänka på hur många det är som lider runtomkring oss. Att vi skulle behöva bevittna ett nytt folkmord, när vi inte ens har hunnit bekämpa pandemin klart där ute. 

Att det finns så mycket ondska i världen, det är svårt att ta in. Vi behöver glädjen. Vi behöver det lättsamma. Samtidigt som det dåliga samvetet över alla de som kämpar för sina liv gör sig påmint varje gång vi ler. 

Jag gjorde en bukett med inbyggd lätthet ändå. För att vi behöver det. Kanske kan du skriva ditt eget budskap där, till någon du håller kär? Var rädd om dig, på valfritt språk. Vi tänker på er. Ni finns i våra tankar. Ge inte upp. Love. Love. Love.

Det är så många som behöver oss. På Afrikas horn pågår en akut svältkatastrof. Den utdragna situationen i Syrien. Utdragen var ordet. Omänskligt, ett annat. Etiopien. Jemen. Barnen överallt, de som skadas av de vuxnas bråkande.

Det brutala, vedervärdiga, brottsliga som händer i Ukraina, sänder också svallvågor av svält och umbäranden till andra oroshärdar och krisdrabbade områden i världen. Det finns så många som behöver oss. Det finns så många som behöver hopp, rent vatten och ett mål mat.

Kvinnorna, flickorna, tjejerna, damerna, tanterna i Afghanistan behöver oss. De behöver framförallt få vara sig själva. De behöver få gå i skolan, flickorna, överallt i världen. De behöver få leva som de vill. Klä sig som de själva vill. De behöver oss. De behöver så många som möjligt som påminner och säger ifrån. Överallt. Alltid. Tvångsgifte och hedersvåld, brottslighet som måste bekämpas, var det än sker. Här och där och everywhere.

Glädje, miljövänlighet, mångfald, frihet, fred, jämlikhet och kärlek. Lika många vackra ord som regnbågens färger. Lite så byggde jag upp min bukett. Den är till er. Oavsett om ni firar påsk, vår eller något annat. Med hopp om hopp, ändå.

Kram.

Och sköt om er.

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar