onsdag 13 april 2022

Happy colours! Och en och annan gråskala.

Ett regnbågsfärgat, mångfaldigt, artrikt och hoppfullt påskris, kan det vara något? Gjorde en variant på det ni har sett förut (länka er gärna bakåt här). Då med mera pastell och kväll, så att säga. Nu med mera liv och rörelse. Liv ja, glömde att gratulera henne på namnsdagen, men liv vill vi ju tacka varje dag. Åtminstone livet.

I årets påskägg lägger vi förstås tacksamhet, över just livet. Något att inte ta för givet. Något som de senaste åren har lärt oss mer än någonsin. Men vi lägger också medmänskligheten där, omtanken. Solidariteten. Vi lägger kanske också en valfri stor slant till någon av organisationerna som jobbar med socialt arbete runt om i världen, livräddande och förebyggande. Akut och mera långsiktigt. Det är många som saknar det mest basala, som mat och rent vatten. Det är många som behöver vaccinera sig, både mot covid-19 och mässling och annat. Det är många som flyr för sina liv, över djupa mörka vatten. Miljontals är på flykt, undan väder och vind och brist. Brist på demokrati. Brist på yttrandefrihet. Brist på fred. Brist på, ja, mycket som vi tar för självklarheter.

Vi tänder ett ljus för alla som kämpar för sina liv, var de än befinner sig på vår runda, men inte alltid så mjuka, jord. Vi tänder många ljus för de som vi saknar. De många miljoner som dött i pandemin. De alltför många som fått sina liv förstörda av krig, konflikter och klimatförändringar. 

Ett extra varmt ljus tänder vi för dem som tvingas leva sina liv i flyktingläger. Och en lika starkt lysande låga brinner för de som på andra sätt bor under allt annat än hemlika förhållanden, i kalla skyddsrum och tält.

Vi önskar att alla som vill fira påsk får göra det, och att de får möjlighet att känna lite glädje också. Kanske firar man vårens ankomst. Eller något annat som känns viktigt och bra att fira och uppmärksamma lite extra. Som livet.

Färgglädje, önskar vi att alla ska få känna. Känna sig välkomna precis som de är, inkluderade. Och älskade.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Här kan ni länka er till ett inlägg där jag gick bananas och gjorde flera påskkort redan i februari, om ni vill. Där finns både kycklingar och ägg och eggs och färgrikedom i mängd och parti och dussin. Och tjog, nästan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar