lördag 11 juni 2022

Fem särskilt fina - sweet summer

Äsch. Börjar inte de här Fem särskilt fina-inläggen kännas lite mycket av upprepning? Det kan jag fråga mig, men sedan svarar jag ändå mig själv med ett ganska bestämt: Nej. Nej, det går inte att finna för många kombinationer och sätt att återanvända de kära vintage-sakerna på, det är jag tämligen säker på. Så det så.

Med det sagt och konstaterat kommer här ett s som i sweet summer. Även om det här s:et egentligen är en saltströare. Ett liggande s blir dessutom nästan en åtta - en evighet. Evigheten som symbol för känslan de flesta känner inför sitt stundande sommarlov. En underbar känsla! Ett s borde väl kunna symbolisera en halv evighet, tänker jag. Om nu åttan är en hel. Häpp!

Känner ni igen den här träiga blomman då? Den är så intrikat utskuren. Och nice, som kidsen brukar uttrycka det. En ljusmanchett på vift. Till den stora träljusstaken som står högst upp i den gröna bokhyllan, ni vet. Tycker den är fin bara som prydnad. Som solitär, eller som här - en skön del av ett sommar-stilleben. 

Lite dans och glädje måste vi ju ha med oss ut i sommarhagen, tänker jag. Oavsett om det handlar om balett, schottis eller hip hop. Pokal för dryck, som med fördel används som vas till en och annan prästkrage såklart.

Tänk att upp och ner kan bli så rätt ibland. Ljusstaken, med sin tidstypiska färg från tidig mitten av 1900-talet, funkar utmärkt utan sin upplysande uppgift också. Något litet sött och snällt kan den hålla i sin skålformade fot. Foträtt? Och foträt? Yes!

Till allt det sommar-söta lägger vi en gnutta grädde. För att jordgubbarna ska komma till sin absoluta rätt måste de ha gott sällskap, tänker jag. Tycker så mycket om det oansenliga, men charmiga, pressglaset. Den här gången var det gräddkannan som fick komma fram, någon annan gång är det sockerskålen. Båda har en riktigt rar blomma i botten, som ni säkert kan ana när ni tittar noga på någon av närbilderna.

Det var det. Fem särskilt fina med vintage, second hand och återanvändning i fokus. Fem, som ni inte har sett i just precis exakt den här sommarlätta konstellationen förut. Tror jag. ;)

Sköt om er.

Och kram.

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar