fredag 24 juni 2022

Hoppas hon gör mer än drömmer

Det gjorde ont i mig, när jag såg alla tusenskönorna klippas bort. Och så läser jag om experten som återigen påminner om hur bra det är att låta gräsmattorna vara lite längre. Både som i att faktiskt låta stråna växa sig lite högre där det går - och låta bli att klippa så ofta. Är gräsklipparen dessutom bensindriven gör du förstås flera miljövinster genom att låta den stå overksam lite längre mellan klippningsvarven.

Det är ett aktivt val att välja mångfald, som jag brukar tjata om. Låt det finnas lite blommande växtlighet i de gröna mattorna också. Tusenskönor, klöver. Eller något annat som insekter och småfåglar tycker är smarrigt och inbjudande att cirkla runt och sprida vidare av. Och så är det ju så vackert, när tusen små miniblommor vänder sina ljusa och hoppfulla blomblad mot oss.

Med det (och Caravans rogivande LP-omslag från 1973) vill mannen och jag önska er en bra, givande och fin midsommar. Hoppas att ni som behöver vila får det. Och att ni som behöver glädje och samvaro får möjlighet till det. Även om det finns smolk i glädjebägaren.

Vi har ett krig runt hörnet. Vi har fler krig runt nästa hörn, och nästa. Vi har människor som flyr över vatten i små osäkra gummibåtar. Vi har klimatförändringar i form av översvämningar, extremvärme och mycket mer där till. Vi har så mycket att bry oss om. Så många att sända våra bästa tankar. Jordbävningar och olyckor fyller våra redan överfulla näthinnor. Men vi misströstar bara en liten stund, sedan vänder vi blicken uppåt och framåt igen.

Vi gör mer än bara drömmer om en bättre värld, vi sätter den i verket. Vi gör vad vi kan, så ofta vi kan. Och även om ni tycker det är tjatigt, vill jag påminna om Unicef och andra organisationer som ständigt har barnens bästa för ögonen - överallt i världen. Om vi får en liten smula över, när sill och nubbe och svindyra jordgubbar är uppätna, då sätter vi undan den smulan på ett 90-konto som vi litar på. Som Unicef. Röda Korset. Rädda Barnen.

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Nej, jag hann inte fixa den där lite roliga grejen som jag pratade om i förra inlägget. Kanske hinner jag senare idag, vi får se. Få nu inte för höga förhoppningar bara. Det är bara en liten grej ju.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar