onsdag 8 juni 2022

Mästaren & vi, om paketinslagning, bl.a.

Det här ska handla lite om presenter.

Och lite om konst.

Tillsammans kan det nog bli en riktigt härlig blandning, tänker jag. Lika härlig, ungefär, som när jag hittar en ny färgblandning som nästan ger mig rysningar av välbehag. Som mörkt gult, senapsaktig, plus knallrött. Nej, det blev inte vinrött eller brunt eller blekrosa, det blev något jag aldrig sett förut. Sådant är väldigt inspirerande.

Jo, jag nämde ju det här med återanvändning och paketinslagning häromdagen, i samband med filten jag lämnade in till second handbutiken - nu tänkte jag snacka vidare om det. En filt vill man ju ska stanna inom hemmets fyra väggar, därför är det kanske inte en jättebra idé att slå in i det - en snygg filt alltså - när du ska ge bort något till någon annan (om det nu inte är själva filten som ska ges bort då förstås). Anyway. Inget nytt under solen kanske, men ett tips är då förstås att använda en läcker stuvbit av något favoritmönstrat tyg. Eller...

...så kan du ju använda en gammal plansch, tänker jag. Eller en affisch av något slag. Finns ofta fina att finna där ute i vintage-världen. Här hemma lades en klassisk Vincent i press, för att få tjänstgöra som maffigt, tjockt och målande färgrikt presentpapper. Lite naggad i kanterna, lite bucklig och viken, men som paketomslag gör den fortfarande ingen besviken!

Här kommer en liten mellanlandning i ett av mitt och mannens små verk. En detalj av en bild vi kallar: My life as a teapot. Jo då. Hehe. Borde kanske inte visa våra blygsamma grejer i samma andetag och textsjok som mästaren av mästare, men men. Nu får det bli så. Har försökt måla ikapp idag, ligger efter rejält. Mannen har tecknat och tecknat och tecknat den senaste tiden, så nu måste jag ligga i. 

En gnutta rött. Ja, man tror kanske inte alltid att det finns där, när konstverket mest utstrålar gröna och blå toner, men det gör det. Oftast. Åtminstone en gnutta.

Allt är inte bara grönt och skönt bland det gröna, som sagt.

De brända, varma tonerna finns också där. De gör hela skillnaden. Ibland.

Precis samma effekt när du använder ett rött band till ditt naturligt grönskande omslagspapper. Ett skosnöre, går bra (Var ni med på den? Går, går alltså, bra...). Eller något annat som du hittar i dina gömmor. Något du sparat.

Lite konst. Lite paketinslagning. Inget konstigt med det.

Sköt om er.

Och kram.

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar