måndag 6 juni 2022

Väskorna har rest...

Jo, det är sant. Resväskorna tog sitt pick och pack och stack. De tyckte väl att de behövde semester, kanske.

Och skorna har gått. Travade iväg bara.

Fina lilla lilla Anna-filten fladdrade vidare ut i stora vida vintage-världen. Se inte så förvånad ut för det.

Blommande, rara, nästan som en sjuttiotalstavla. Eller två då. Men nu är de alltså på väg - storblommiga och bra att ha småsaker i, som de är - väskorna.

Alice, hon har fått nya öron, eller ska åtminstone få, öron som ska lyssna till en saga som är så sann så sann som så. Så det så.

Och kudden ja, den har somnat om. Bara vände sig om snarkade. Ska nog snart vakna upp på rätt sida igen.

Snipp, snapp snut, där var nästan sagan om de här grejerna och vårt lilla vintage-hem slut. Nu ska någon annan få äran att förvalta de här fina sakerna ett tag, gärna ett bra tag, är det tänkt. För detta handlar om saker som vi skänkt till Myrorna. En hjälpande och värmande hand, har vi förhoppningsvis sträckt ut till några behövande.

Myror i brallan? Nja, det vet jag inget om, men i träskorna kom det säkert en och annan liten flitig och hälsade på i tån eller så, medan jag passade på att fota dessa överflödiga prylar som nu alltså är inlämnade till second hand-butiken Myrorna i Borås. Saker och ting och skodon som ska omvandlas till nödvändiga hjälpinsatser för barn och vuxna runt om i världen.

Hade faktiskt tänkt lämna just de här röda saker till Röda Korset den här gången, för färgmatchningens skull, men de hade inte öppet när jag hade vägarna förbi. Kan inte fatta att det inte ska gå att ha lite fler och längre öppettider i en så pass stor liten stad som Borås. Vi vill väl att begagnat-marknaden med sociala hjälpambitioner ska blomstra dag ut och dag in hela året om? Borde väl kunna vara öppet varje vardag mellan tio och sex i alla fall, tänker jag. Med tanke på hur många unga - och äldre - som har lust och driv att engagera sig i hjälp- och volontärarbete av olika slag, menar jag.

Jaja. Får väl se till att svänga förbi där med lite annat en dag när de har öppet, helt enkelt. Nu blev ju Myrorna glada istället, hoppas jag.

Det här var alltså vad som lämnades in, om någon vill ha fakta och klarspråk:

* Två kuddfodral i nyskick - helt oanvända med prislapp på och allt. Varje gång jag tittat på de här fräscha överdragen har jag tvekat. Låtit dem ligga kvar i den gamla byrålådan bara. Har liksom känt att vi redan har så många snygga soffkuddsfodral, vi behöver inga fler. Därför har de legat där, med prislapp på och allt, i ganska många år nu, mer än tio, och inte kommit i närheten av någon soffa. Nu kände jag att det var hög tid att de får komma till användning hos någon annan. 

* En innerkudde. Måttligt använd.

* Träskor med flätad översida. De är väldigt lite använda. De dansade knappt en sommar, tror jag. Passade mig inte ens när de passade, om ni förstår. Har haft dem ståendes i skoskåpet i många herrans år. Mer än tio, tror jag. Försökte nog till och med sälja dem på loppis en gång, men då sattes kanske priset för högt den gången, tyckte väl att de kostat mig så mycket. Nu skänker jag dem till några glada sommarfötter därute. Hoppas bara att lädret inte har blivit för torrt eller nåt. (storlek 39)

* Lilla Anna-filten. Från Klippan. Känns lite i hjärtat att skänka bort den, för det är ju jag som är lilla anna helena. Men så liten är jag ju inte längre - varken på längden eller bredden... Haha. Tycker det är bättre att någon liten får en riktigt kvalitativ, värmande utflyktsfilt att sitta och leka och fika på. Här hemma har vi mest använt den istället för presentpapper. Huh? Jo, istället för att slösa på papper när man vill ge bort paket inom hushållet, går det bra att vira in gåvan i tyg - eller i en färgglad filt. Slå bara ett mjukt morgonrocksskärp runt - och saken är klar. Tips, tips! (Den saknar nog en liten liten ulltofs någonstans, men det syns nästan inte)

* De där små väskorna, köpte dem en gång för att förvara smått och gott i. Och för att de är så stilistiskt läckra i design och mönster. Däri har legat skärp och scarves och mindre tavlor och ramar, i olika omgångar genom åren. Nu har skärp och scarves och olika små motiv fått flytta till en annan, större låda. 

* Boken om Alice i verkligheten skulle skänkts vidare redan i julas, men fastnade någonstans i processen. Tror det var för att jag tänkte läst och bläddrat lite mer i den själv först. Bildmaterialet är smått amazing. En bok som smög sig in i vårt hem med hjälp av en blandad auktionslåda en gång i tiden. Förmodligen var jag på jakt efter ett och annat halvfranskt band att dekorera med, och så fanns den här läsvärda barnboken i inropet också. Så kan det gå. Nu är den på god väg att hitta till några nyfikna och vetgiriga små öron - och ögon - där ute i gröngräset.

 

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Gjorde ju faktiskt ett inlägg om det här med vad man ska tänka på när man skänker saker till second hand/välgörenhets-butikerna. Baserat på min egen erfarenhet och så. Kanske vill ni läsa vidare där, eller repetera. Annars är väl det allra bästa att fråga just den affär som du har tänkt att skänka till; vad de vill ha. Vad de behöver, helt enkelt. Vad de saknar. Vad de brukar sälja mest och bäst av. Anyway. Här hittar ni inlägget som jag kallade: Det här ska vi (inte) skänka...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar