onsdag 30 november 2022

Det började med en fladdermus som såg rött

Tänkte visa er lite av vad jag håller på med just nu. Några bildidéer bara. Det började med en tanke, något jag läste. Och något annat som jag hörde om. Kanske är det julkulor som flyger fram här, och julens ljusa ande?

Eller så är det en fladdermus ute på nattspaning? Vem vet. Jag vet bara att jag läste om det här med ljus och ljusföroreningar, att många djur har ont av allt ljus vi människor sprider runt oss, särskilt i städerna med omnejd.

Sedan hörde jag någon berätta om hästars seende. Och då fick jag för mig att jag skulle skapa en bild som hästar kan se. Huh?! Ja, jag förstår om ni undrar hur min hjärna fungerar (eller inte...), men så är det när man släpper idéerna fria. Här är ett förslag. Ser ni vad det är? Inte? Nej, det förstår jag. Det hela bygger i alla fall på att hästar tydligen ser färgerna gult, grönt, grått och blått. Här är det nog bäst att ni faktakollar, för det här var bara något som jag hörde i förbigående, men bild-tanken den slog verkligen rot på djupet, som ni ser. 

Här är en något mer stiliserad serieteckningsvariant. Ser ni fortfarande inte vad det föreställer? Nähä. Så synd.

Det lackar ju mot jul, som säkert ingen har missat, och även om det här inte direkt är några julkort kan man ju alltid säga merry och så. Merry!

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Hästars färgseende alltså. Och en test med rött gatuljus, för att se om det påverkar djurlivet på kvällar och nätter mer positivt, eller i alla fall mindre negativt. Så kan embryot till ett par bildidéer se ut, åtminstone i min hjärna. 

Jobbar vidare med det här, och lovar er en fortsättning följer om något blir bra. Så länge får ni väl fortsätta lura ut vad det är som är gult och grönt och blått och grått på bilden skapad till hästar. Eller också har ni ett liv... ;).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar