torsdag 17 november 2022

Ord på scen. Och något på spåret.

Oj. Hittar den längst ner i en hög med papper. Oj. Oj. Som jag har glömt bort att läsa på om allt skoj däri.

Får ta igen det nu då, lägger den i läsfåtöljen tillsammans med boken om det en gång så tuff tuff tuffande Åhaga.

Det går inte som på räls att komma ihåg allt som ska kommas ihåg. Som att lusläsa Stadsteaterns program så fort det dimper ner i brevlådan. Det mysigaste lilla dimpet på nästan hela snigelpost-året. Fullt med kultur ju!

Lite bläddrade jag direkt det kom, det minns jag. Minns mungipornas framfart uppåt när jag läste att det skulle bli stora ord på Lilla scenen:

"Människans vilja och driv att sätta ord på sitt liv och sin omvärld har försett, och förser, oss med en aldrig sinande källa av scenkonst. Spoken Word är en sådan konstform, kanske i dess renaste form? Spoken Word är muntligt framförd poesi, en ordbaserad konstform som, i likhet med poesin (här avses förmodligen den skrivna poesin. Reds. anm.), kan ha lika många uttryck som det finns röster i världen. Den är i sin rak- och enkelhet såväl lättillgänglig som svår att värja sig mot och har förmågan att beröra den som lyssnar på djupet. ..."

Kunde inte sagt det bättre själv. Hehe. Skämt åsido, det är inte försent att gå och lyssna och se och ta del. Fler välformulerade ord-artister är på gång i höst/vinter, några namn känner jag väl igen. Ännu fler hörs under våren.

På den större scenen händer det såklart också grejer. Snart (3:e dec) har Hans och Greta premiär. "En musikalisk skräckkaramell med hög humorhalt". Något för nästan hela familjen (rekommenderas från sju år) att rysa och mysa åt. Martina Montelius har skrivit pjäsen som vilar på klassisk sagomark, bådar gott.

Och jag ska sätta mig ner och läsa.

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Teaterkort. Hm. Gör varje föreställning ännu mer prisvärd. Kanske en tidig julklapp till dig själv? Kultur och konst i alla former - det är kanske inte just årets julklapp med stort j. Men det är ju å andra sidan alla års bästa julklapp. En klapp som lätt som en plätt smeker din kulturtörstande kind varsamt - och precis lagom brutalt - året runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar