lördag 19 november 2022

En väldoftande häst, och några änglar

En liten häst, men dess underbara doft är desto större, tro mig. Ett ganska lätt pyssel-tips här från mig till dig.

Börja med att plocka fram dina pepparkaksformar. Gärna små och nätta. Inga elefanter eller andra giganter.

Sedan rullar du fram pysslets mest välsmakande och c-vitaminrika del - apelsinerna. Eller clementinerna då.

Det viktiga är skalet. Att försöka skala fram så stora och sammanhängande sjok av det som det bara går.

Jag skalade mina runda och goda orange-vänner en dag innan själva utstansandet. Tror det funkar bäst att trycka ut apelsinfärgade figurer när skalet har torkat lagom mycket. Mycket handkraft kan krävas, både för att skala och trycka ut, i de ofta rätt så sega skalen. Men tillsammans, ni får hjälpas åt stora och små, tror jag det här kan bli en härlig och ljuvligt väldoftande pysselstund i adventstider. 

Hittade det här tipset i en gammal inredningstidning, tror jag. Var bara tvungen att prova, har ju så många fina pepparkaksformar, samlade ju verkligen på dem en gång i tiden. Baka? Nej, det blir sällan av, men att använda formarna till allahanda julpyssel och dekoration, det göra jag gärna - och ofta. Åtminstone en gång om året. ;).

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Och nu då? Ja, inte vet jag. Får väl lägga dem på tork och i press på något sätt. Därefter ska de få hängas upp i någon fin gren, tänkte jag. Bara att "sy" en tråd genom skalet och göra ögla. Eller göra en girland kanske? Det beror väl på hur många apelsiner man orkar äta upp...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar