måndag 7 november 2022

Hög tid att börja tänka i andra hand

En högtid är över och naturligtvis måste man genast börja tänka på nästa. Nej, det måste man inte. Det är helt okej att ta det lite lugnt bara, och landa i vardagen med annat i tankarna än adventsstök och julpyssel. Tids nog kan vi låta nästa ljusa tillfälle komma till oss, men en del saker bör man ändå förbereda relativt snart. Som det här med att skänka in bra grejer till second hand-inrättningarna. Att rensa fram överflödigt julpynt och annat överblivet och bortglömt ur skåp och lådor och vrår, det är det hög tid att starta med. Särskilt stjärnor och så.

Om vi ska bli bättre och bättre på att använda det som redan finns, och hushålla med jordens resurser, då är det bra att investera i "de redan använda sakerna", de som man kan hitta på begagnatmarknaden. Själv blev jag lite sugen att gå på auktion. Lösöresauktion med höjd klubba och en livs levande auktionist bakom den. Jo då, de finns kvar, inte så många som för ett tiotal år sedan, nät-auktionerna har tagit många andelar från IRL-världen, men än går det att finna äkta, fysiska auktionshallar här och var i landet. Bara att söka - på nätet - så hittar ni dem.

Nej, nu kan ni inte sitta här och dega, dags att packa ner allt det där ni inte behöver längre, men som är i gott skick fortfarande. Dags att lämna in både det ena och det andra till närmaste second hand-butik. Kanske den där adventsljusstaken som är så snygg, men som aldrig verkar hitta sin rätta plats i just ditt hem? Och röda saker. Det spelar ingen roll hur många andra färger som är på tapeten, när det lackar mot jul blir ögonen ändå känsliga för rött.

Sköt om er.

Och kram.

ps Själv skänkte jag bort både det ena och det andra redan i somras. Ganska många röda saker faktiskt. Och några ganska gulliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar