onsdag 2 november 2022

Fem särskilt fina - tänd ett ljus, eller två

Det är de tiderna. De där vi tänder fler ljus. De där vi hoppas mer, tror jag. Tänker lite mer, när mörkret faller tidigare. 

Det blir en Fem särskilt fina med några särskilt välkända ting, för er som följer. Som glasfågeln. Det är bubblorna i magen, jag gillar särskilt. De som, hehe, inte nödvändigtvis handlar om gaser, utan om fjärilar. Om hopp och längtan.

Det är något med det här bärnstensfärgade glaset. Det påminner om det oändliga. Det som fanns då och aldrig riktigt försvinner. Bärnstenen känns som den mesta symbolen för oss som gillar "de redan använda tingen". Som något som fanns redan på dinosauriernas tid, som man brukar säga. Som något som överlever allt. A survivor.

Blommor och ljus tillhör dessa tider - alla helgons tider. Här i form av glasblommor på flaska, blomsterflickan jag fick av mannen en alla hjärtans dag, tror jag. Och ljuslyktor. En välkänd klassisk och en verklig favorit.

Favoriten! Den som mannen fick av en liten underbar person en gång. Ljuslyktan gjord av en använd glasburk och täckt med tunt papper. I färger som ska påminna om jorden, har jag bestämt för mig. Underbar! Som sagt.

Kidsen. Ungarna. Det är dem vi tänker på allra mest, när krigen rasar och flyktinglägren fylls. När vintern kommer och elen och vattnet uteblir. Barnen. Vi måste Rädda Barnen. Göra vad vi kan, åtminstone skänka en slant ibland.

Sköt om er.

Och kram.

/helena

ps Såg på familjesidan att de samarbetar med Rädda Barnen just nu. Just den här extra ljusa veckan skänker familjesidan fem kronor per tänt digitalt minnesljus till förmån för Rädda Barnens livsviktiga arbete i världen. 

Ett bra sätt att göra två behjärtansvärda saker på en gång, tänker jag. Skänka någon saknad person en ljus tanke, och samtidigt försöka rädda någon från en svår livssituation. Bra grej. Gäller fram till och med den sjätte, om jag läste rätt:

"Tänd ett ljus till förmån för Rädda Barnen. Tänd ett ljus här på familjesidan.se. under allahelgonaveckan ..."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar