torsdag 28 maj 2020

Colour. Grey. In the kitchen.


De köptes till mannens femtioårsdag, för många många år sedan. Sedan har de använts som rekvisita. De två ljusen. Femman och nollan. Bildunderlag. Sedan har de stoppats undan. Ända till jag fyllde femtio för ett tag sedan, då kom de fram igen. Tänker att de kan få stå där ett tag till.


De små skorna har landat på "marken" igen, efter en tids utflykt uppåt väggen. Till höger står en fotoidé och väntar.


Snart är det sommarlov.


En lika viktig tid - sommarlovet - nästan som terminen, tänker jag. En tid när man hinner växa och mogna.


Inuti det läskiga gamla - upphittade - vapenskåpet, finns det som vi i bloggvärlden gärna kallar för finheter. Små vintage-saker som man inte kan leva utan. De trivs där, bland rost och patina - i det numera väldigt oläskiga skåpet. Och mannen! När vi var i Köpenhamn en gång i tiden. På Café. I samma jeansjacka som han hade igår. Måste nog plocka fram det i ljuset. Minns att jag med omsorg målade ramen så där blå då.


Svartvita kritor är kanske inte lika kul.


Sommarfågel. Visst säger de så, norrmännen, om fjärilar? Sommarfågel. Fint ju.

Konstigt, annorlunda inlägg? Ja, kanske. Mest en vandring i min konstnärliga vardag. På ständig jakt efter BILDEN. Där det svartvita har blivit mer och mer viktigt. Även om jag då, nu och för alltid ÄLSKAR färg.

<3
/helena

ps Kan ni då gissa vilket av fotona ovan som inspirerade mig till att jobba vidare på det och skapa en bild? Inte? Då behöver ni inte sitta otåligt och gissa länge, för snart snart är den på väg in hit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar