tisdag 26 maj 2020

Jag tänker på tre ord på V. Nej, fyra. Och mor.


Oavsett vad du har tänkt ge bort i present den kommande blommande, gröna tiden, så tänker jag på de tre V:na. Nej, fyra. Oavsett om du tänkte ge bort en vintage-kudde eller en vintage-korgstol eller...


...en frukost i det gröna. Eller i det blå. Eller...


...en miljövänligare bil, så tänker jag på de tre V:na.

Nej fyra. Först och främst Vintage, det vet ni. Men jag tänker också på Välgörenhet. Att det finns så många som hamnar extra mycket i kläm nu, nu när tiderna är exceptionella och speciella. Människor i krigs- och konfliktdrabbade områden. De många, många miljonerna i de många, trånga flyktinglägren runt om i världen. De sjuka. De som var sjuka redan innan. De som blivit sjuka. Anhöriga. De som sörjer. De som oroar sig.

Jag tänker på Valfrihet. På vilket avundsvärt ord det är. På hur många det är som är avundsjuka på oss som kan välja. Jag tänker på hur många det finns där ute som inte alls kan välja. Situation, sitt liv, sin bostad, sitt hälsotillstånd, sin vård. Och så vidare.

Vi. Vi kan göra skillnad. Du. Och jag. Och några stycken till. Varför inte skänka en slant i samband med en födelsedag. I samband med ett event som blivit inställt, men som får hållas på videolänk eller så. En inställd studentskiva. Ett uppskjutet bröllop. Ett dop som blivit tillfälligt torrlagt...

En inflyttningspresent. En-bara-för-att-du-är-du-gåva. En mors dags-uppvaktning. Eller vad som helst. Ett namnsdagspaket, kanske. En överraskning av vilket slag som helst. Till vännen. Älsklingen.

Köp gärna något redan använt - vintage - på lämpligt nät eller nåt, men tänk också på de som inte kan välja ut ett smycke eller en cykel att förgylla en redan begränsad tillvaro med.

Den här gången länkar jag ingenstans. Ni får själva välja ändamål. Ni kan det där lika bra som jag, det här är bara en påminnelse, till oss alla. Skänk något till valfri välgörenhetsorganisation. Tänk på djuren. Träden. Kidsen! Ja, på alla människorna som behöver oss.

<3
/helena

ps Det var väl inte riktigt meningen att jag skulle skänka er de här tre bilderna ovan, bara så där. Tre av de bästa jag har skapat den senaste tiden, tror jag bestämt. Men jag vill ändå skänka dem till er, bara för att. Och här kan ni länka er till Fem särskilt fina med mor och hennes egen dag i extra åtanke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar