torsdag 7 maj 2020

Från kväll till morgon. Mera spel. Och disk.


Varför säger man alltid så - från morgon till kväll?


Tänker på det i samband med de som mer eller mindre jobbar dygnet runt nu, i samband med covid-19. Särskilt all sjukvårdspersonal. Tänker på dem alla, men skänker ändå en extra tanke till de som jobbar från kväll till morgon. Bara för att. För att man så sällan säger det. Och sällan tänker på allt de gör där i mörkret, när alla andra sover. Nästan alla andra.

Själv sitter jag ofta uppe och skriver eller jobbar med någon av mina bilder på nätterna, som ni säkert förstått vid det här laget. Men det är skillnad på att ha en livsviktig uppgift och pilla med något mera lättviktigt. Där ligger man i lä. Även om jag benhårt och alltid tror på devisen att var och en ska göra det den är bäst på. Och gärna det de älskar förstås.


Själv ÄLSKAR jag det jag gör. Alla bitar. Allt som bildar just mitt pussel. Kontorsbiten, hemmafrubiten, skrivbiten och bildbiten. Och alla de andra bitarna. Jag känner ofta en stor tacksamhet över att slippa ha någon som bestämmer över mig. Skönt att vara sin egen boss. Fast jag kan vara väldigt jobbig mot mig själv, har nog aldrig haft en chef i mitt tidigare arbetsliv som drivit på mig så hårt som jag driver mig själv.

Bitch, säger jag till mig själv ibland. Kärring! Och slavdrivare. Och hytter med de nästan skinnflådda tangentbordsfingrarna åt mig själv på skarpen. På tal om det, är jag på gång med att skriva in något lite längre i textväg här inne snart. Eller åtminstone snartish. Jag har inte glömt, har bara mycket annat att göra.


Just precis så här oglamouröst kan det vara att fota i sin egen "hemmastudio". Mitt på diskbänken bara. Tur att det var en dag när disken nästan var snygg. Fast vem har lagt ett fult vitt papper mitt på så där? Där, ja! Ta bort!


Men den här bilden blev ju riktigt bra, hör du. För det händer faktiskt att jag ger mig själv lite beröm också.

<3
/helena

ps Snart, snart, nästan nu, kommer slutresultatet av spegelshootet ovan in till en blogg nära er. De bästa bilderna kommer sällan in hit, men ibland gör de faktiskt det. För att ni är värda det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar