måndag 4 maj 2020

Här hemma - saker som fått ny karriär


I den gamla bandyportföljen bor printerpapper. Samtidigt håller den tunga, pappersstinna väskan några kära motiv på plats.


I den välanvända trätoffeln huserar mannens massagebollar. - De kittlar dödsskönt under fötterna, brukar han fnissa när han rullar dem fram och tillbaka under fotsulorna.


Medaljongtapeten fungerar utmärkt som det mesta. Varför inte som bokmärke? Böcker med bra handling kräver självklart ett snyggt tillfälligt avbrott.


Kaffet kan smaka extra gott i en blommig kaffekopp, visst är det så. Men den här enstaka, udda koppen fungerar lika bra som minikruka eller värmeljushållare.


Förr lät man sina blomstjälkar stödjas med hjälp av den här typen av hållare. Här håller hålen rätt på några av hemmets alla pennor.


Och vad hittar de här två små fåglarna på då? Jo, de pryder sin plats, precis som de ska, men på ett lite speciellt sätt just här. De döljer de fula betongkrokarna som tavlorna är upphängda med. Smart va?


Fast ibland tycker jag nästan - nästan - att betongkrokarna kan vara lite snygga ändå, det beror på. Här hänger ett vintage-lock och agerar väggprydnad i köket. Ett ensamt lock blir en fin del av en "tavel"väggs blandade myller.

Nya sammanhang. Nya arbetsuppgifter. Men samma gamla - älskade! - saker.

<3
/helena

ps Angående intervju och inspiration, som jag pratade om häromdagen, de är på gång så småningom, jag har inte glömt. Vänta bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar