torsdag 7 maj 2020

Mitt Tack till Banksy!


"Ett konstverk från den kända gatukonstnären Banksy har dykt upp på ett sjukhus i Southampton i Storbritannien, rapporterar BBC.
Det svartvita konstverket föreställer en pojke som leker med en docka som föreställer en sjuksköterska. I en papperskorg bredvid ligger Spindelmannen och Batman. ...


... På en lapp som konstnären lämnat efter sig står det: 'Tack för allt ni gör. Jag hoppas att den här kan lysa upp tillvaron lite, även om den är svartvit.' "

Ni har säkert sett/hört om det här redan. Men jag ville ändå citera SVT Text från igår. Bara för att jag blev så glad när jag såg den hippt omoderna, seglivade nyhetsförmedlaren nämna Banksy mitt i all krass corona-verklighet.

Med de här bilderna vill jag tacka. Med dessa plåster i form av munnar, till för att dölja små raksår, love-bites och annat lättläkt, vill jag tacka Banksy.

För att han hjälper oss att tacka. För att han försöker göra något åt vanmakten vi alla känner. Att vi mest känner det som att vi står och stammar. Vi vanliga dödliga står stammande och tittar ner på våra bara fötter och knän och undrar hur vi egentligen ska kunna tacka alla verkliga hjältar för deras mod, tid, kraft, ork,  dyrbara kunskaper och medmänsklighet.

Den är ju oändlig. Tacksamheten vi alla känner - över hela världen - över de som står i frontlinjen - ofta med risk för sina egna liv.

Gulligt och snällt av Banksy, eller hur? Tack. Och puss. Slängpuss!

<3
/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar