måndag 15 november 2021

Adventsljusstake utan ljus, nästan.

Då så. Då kör vi, va? Med mindre än två veckor kvar är det hög tid för lite adventsinspiration vintage-style.

Om man inte vill använda sin gamla vanliga adventsljusstake, finns det ju andra sätt att vara miljömedveten på i dessa annalkande december-tider. Plocka fram fyra fina ting ur dina befintliga skåp bara. Som här ovan, där jag inventerat gömmorna på glasgrejer. 

Man behöver ju inte ens använda ljus. Eller ljusstake/ljusstakar för den delen. Det går ju bra att smycka med vad som helst, nästan. 

Något nyttigt. Något gott. Och vad är det som säger att en värmeljuslykta måste innehålla ett värmeljus?

En kotte, en kula, en vas av glas och något mer som står på en stadig och brandsäker bricka av något slag. Även om den brandsäkra aspekten blir något överflödig om man bara använder fyra saker utan just ljus i...

Fast sedan är det ju lätt att börja vela, åtminstone om man har en nätt liten glassamling där hemma. Hm. Den andra "kotten" är ju också väldigt rund och go förstås, nästan som en stickig julkula ju. Vad göra? Hm. 

Ånej, nu tog velandet ny fart igen. Kanske borde ha med något litet ljus i alla fall? Ett enda? Eller?

Äsch. Ni får väl ta en kola så länge. Medan jag velar vidare.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Blev rätt fint att bara använda saker av klarglas, tycker jag. Passar bra till advent med glitter och reflektion i kombination. Och sedan är det ju bara att fylla på med något rött i. Eller grönt. Eller vilken färg ni vill, som matchar humör, tankar och inredning och så.

Har man inget där hemma som känns kul att använda just denna jul, då är ju second handbutikerna ofta fulla med glasklara ting. En enda ljuslykta som står och skräpar där ute i vintage-världen kan bli väldigt intressant när den kommer hem till dig i ett nytt och småspännande sammanhang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar