söndag 7 november 2021

Hjärtan hästar & om omgjord lampa

Hej på er. Hoppas allt är väl. Här hemma har vi just lämnat Verona. Världscupen i hästhoppning, närmare bestämt. Så spännande och dramatiskt att det nästan osade om skärmen. Opera, balett och lite hästar på det. Haha, nej då - MYCKET hästar på det. Och enormt skickliga ryttare förstås. Vackrare sport finns väl inte?

Med hjälp av ett tvärt kast låter vi strålkastaren lysa upp den rosa lampskärmen igen. Eller vi har ju två, men det är bara en som är på, just nu i alla fall. Ni minns kanske att jag tjatat om de här två loppisfyndade rosa skärmarna, att de känns blanka, svala och trista i sitt uttryck, och att jag funderat på att ändra lite på det?

Det har alltså äntligen skett en utveckling här. Eller inveckling? Någon tycker säkert att den var snyggast som den var. Och så kan det ju vara, men jag ville ändå testa en sak eller två. Vi får väl se var det landar till slut. 

I vilket fall som helst började jag med att ta fram en syl. Sedan gjorde jag några hål, där ljuset kan sippra ut.

Det blev något slags hjärta, tror jag. Jobbade mig försiktigt fram till något stiliserat och lite lagom personligt. Vill man hellre ha det en aning striktare (läs en aning jämnare och betydligt snyggare...) går det ju bra att använda sig av en mall av något slag. Innan man går loss och sticker hål på det hela, menar jag. Jag blev ändå rätt nöjd.

Tycker mitt glada hjärta blev ganska fint faktiskt. Och vill man göra fler hål och andra mönster är det ju bara att gå loss mera och intensivare (men försiktigt med sylen). 

Jag testade att sticka in ett par av mina gamla pappersblommor igenom hålen, det blev väl ingen helhjärtad succé kanske, men kärleksfullt i alla fall, på ett skönt och småknasigt sätt. Eller vad tycker ni?

Hjärta på det! Och er!

<3

/helena

ps Sorry, för lite tråkiga bilder, men jag startade Projekt Omgjord Lampskärm på eftermiddagen, då både regn och moln redan gjort dagen mörk. Fast lite bra är det ju trots allt, att visa upp en lampa när den är tänd. Vi får väl se hur det hela tar sig ut i dagsljus. Och om jag eventuellt ska utveckla (inveckla) mig mer i den här ljusa idén. Det finns ju en skärm till - "att göra sönder", menar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar