fredag 12 november 2021

Här hemma - soffhäng i novent

Hej på er. Puh. Höll nästan på att inte hinna med något inlägg alls idag, men sedan hann jag ändå visa er lite av det jag håller på med just nu. Eller det ser man kanske inte helt och hållet här, men det blir väl en slags teaser, tror jag. 

Och nej, det är knappast tal om något soffhäng i pre-advent, novent som vissa kallar det, för min del. Har fullt upp. Här fixas det och donas. Och fotas. 

Här håller jag på med ett inspirationsinlägg på tema; en annorlunda, kreativ adventsljusstake i bästa vintage-stil. Bildregn kommer förhoppningsvis snart in på en blogg nära er. Åtminstone ett lättsamt, lätt bildduggregn.

Men visst bläddrar jag mycket i mina gamla inredningsmagasin nu, särskilt de med advent och jul i blick. Bättre inspiration finns ju inte. Antiktidningarna är ju allra bäst, de som har fokus på både mysiga hem med patina och saker med historia. Det går ju bra att bläddra i någon ny tidning också förstås, eller surfa in på Elle Decoration eller någon av de andra sköna hem-tidningarna. Fast mycket känns lite för nytt för mig, även om vintage visst kan vara på tapeten i det moderna hemmet också, såklart.

Puh. Ska fortsätta redigera bilder ett litet tag till, tänkte jag, sedan tar vi helg, va? Filmtipsen jag tänkte gett er idag får rullas ut på röda blogg-mattan en annan dag. Filmfestival pågår ju dessutom i huvudstaden, för den som vill frossa i bra, ny film. Såg ett inslag därifrån, på Kulturnyheterna igår. Handlade om en kvinnlig regissör från Afghanistan - som fått hela sitt liv kringskuret, begränsat och förstört av den så kallade "nya" regimen där.

Fatta hur underbart det är att bo i en del av världen där man kan utöva sin konst precis hur man vill. Även om det finns krafter som vill annat även här. Högerkrafter som kallar konst och kultur för trams och onödigheter.

Konservatism - och på många håll även extremism - är motsatser till yttrandefrihet, åsiktsfrihet och frihet att uttrycka sig konstnärligt. Populistiska krafter, som vi måste bekämpa. Överallt. Även här hemma. Glöm inte det. Eller gör det, en liten stund. Nu är det ju helg. Nu myser vi lite, va?

Sköt om er.

<3

/helena

ps Om någon ändå känner för att pyssla lite, kan jag varmt rekommendera en trollformel som förvandlar en tråkig lampskärm till en stjärnklar. Kanske har ni en gammal skärm som bara ligger och dräller i ett skåp där hemma? Annars är det bara att söka runt i second handbutiker och på diverse överfulla loppisar, där brukar det alltid finnas övergivna lampskärmar i parti och minut. Här kan ni länka er till inlägget där jag trollar fram en lampskärm som man gärna vilar ögonen på i advent. Och varför inte redan nu, i novent?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar