tisdag 2 november 2021

Här hemma - matta ute, matta inne

Hallå där, hur har ni det? Här är det stressigt värre, fast ingen tråkig stress, mest kul stress. Om nu stress kan vara kul?

Men naturligtvis tar jag mig ändå tid att komma in till er med en blomma eller två, och lite annat.

Minns ni att jag berättade om en fotografering jag gjort får några veckor sedan? Nu har jag äntligen fått tid att gå igenom de över tvåhundrafemtio foton jag tog då. Känner mig alldeles matt nu. Men på ett bra sätt. Puh.

Målat lite mer, det har jag också gjort. Blev rätt bra ju.

Äsch, blixten gick på. Det blir murrigt redan tidigt på eftermiddan nu. Åtminstone om molnen står på. Och titta, där sitter bästa mannen och jobbar med något småviktigt på sin skärm. Sedan skulle han leta efter mappen full av julsånger, det står ju inte på innan det är dags att ta ton i tipp tapp och annat med nissar och lucior i. 

Han letade högt och lågt och i förråd och lådor och pärmar. Han blev alldeles matt när det visade sig att den fanns ungefär där han satt. Att den röda mappen varit där hela tiden. Hehe. Vi hade kommit överens om, förra året, att komma ihåg att tomtar och stjärnor och granar, de skulle logiskt nog ligga i den röda mappen. Så kan det gå. Men han hittade ju en hel del annat istället. Blev städat bland papper och så. Ibland är det riktigt bra att inte hitta något direkt ju.

Hm. Har aldrig lagt märke till att den där tomten har en sådan cool handväska förut. Haha. Kul ju. Min gamla plåtlåda, tror bestämt den hängt med mig i mer eller mindre hela mitt vuxna liv. Däri ligger några saker som jag tänkte ta fram strax. Nej, jag har inte tagit fel på månad (i år heller). Och nej, jag tycker inte att man ska ta ut allt det härliga och juliga i förtid (i år heller). Men lite smått och gott kan ju få komma fram redan nu, tänker jag.

Vad jag har plockat fram ur tomtens läckra handväska? undrar ni. Se det får ni se någon annan dag. Kanske kan en stjärnformation bli en lagom lätt ledtråd...

Nu nöjer jag mig med den fina finska snöflingan. Den får bli en påminnelse om att vintern faktiskt är här, åtminstone längst i norr.

Var ni än befinner er, i vårt avlånga land, eller på vår runda jord, var rädda om er i trafiken.

<3

/helena

ps Tvåhundrafemtio foton har reducerats ner till ungefär femtio. Några av dem ser ni här. Det är mattor på dem. Konstfulla mattor. Var de finns, och lite annan fakta runt dem och mitt påbörjade fotoprojekt, kommer jag att berätta en annan dag. Hoppas ni gillade mitt lilla smakprov här och nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar