onsdag 10 november 2021

Nymålat. Och glasklart till advent.

Är det jul, redan? Nej då, eller tyvärr inte, beroende på hur ni tänker. Men fatta hur juligt det kan se ut bara för att man lägger ett antal väldoftande äpplen på ett fint fat. Mer behövs ju nästan inte, för julstämningens skull, menar jag. Men nu väntar vi lite med julkänslorna, va? För här ska det handla om det som syns till höger i bild, på bordet. Och så ska ni få ta del av en hel del annat också. Det här blir nog en härlig blandning, tror jag. Häng med, vetja!

Här ser ni en liten del av en av mina senaste små målningar. Mmmmm? Handlar det om choklad, tro? Nej.

Det handlar om något helt annat, men mer om det senare. Här handlar det om en krans. Fick sådan inspiration när jag öppnade en gammal inredningstidning från en svunnen adventstid. Kransar. Bundna kransar. Mer fritt tänkte jag och började skissa och måla upp på papper.

Nä, inte på baksidan av knäckebrödsförpackningen igen, va? tänker ni säkert nu. Jo. Såklart. Naturligtvis.

Det händer att mannen och jag gör det också - återanvänder A4:ror som redan har något på baksidan. Men det är ju inte alltid som det finns något tillgängligt och passande samtidigt, då kan det ibland bli något nytt och blankt som får komma till användning i vårt projekt, tros att det handlar om miljön. 

Man får välja sina strider, mina vänner. Ibland måste man få unna sig att föreviga något viktigt på ett nytt papper. Fast helst köper vi pappersark, kuvert, vykort, julkort och annat papprigt second hand. Vet inte hur mycket sådant redan befintligt, begagnat pappersmaterial som vi köpt på andrahandsmarknaden genom åren. Mycket.

På tal om second hand och vintage... Det var ju det här med att hitta på ännu en kreativ adventsljusstake. Tror jag är något på spåren här. Det är något på gång, mina vänner. Plockade fram några av mina glas-saker, som ni ser. Inte mindre än en, två, tre, fyra fina saker i glas. Alla inhandlade second hand någon gång i tiden.

Jaså? Ni vill hellre se mer av vår lilla klimatmålning, efter att jag satt färg, och fått färdig fason, på den. Okej, okej. Såklart. Här är den. Vad den heter? Det är inte riktigt bestämt ännu. Keep on running, ligger bra till. Eller bara Run?

Nu taggar vi ner en stund. Inget springande från miljöhoten och allt det där. Vi vilar lite. Lutar ögonen mot mitt mysiga kransmotiv. Känns nästan lite meditativt ju. Är det en julkrans, månntro? Redan? Nej, vi kallar det väl höstdito så länge.

Äpplen? Eller rosor? Vilket som går bra att tolka det som. Vet inte om helheten är förstörd här? Bestämde mig nämligen för att klippa bort en del av kanten runtomkring, när det hade torkat. Och nu ångrar jag mig nog lite.

Äh. Får väl måla mig en ny då då. Eller en till i alla fall. Den duger gott, ni får säkert se mer av den en annan dag, precis som brickan här ovan. På den har jag tänkt mig att laborera fram (och tillbaka) en skön blandning av glasgrejer som ska få agera adventsljusstake, eller åtminstone adventsprydnader, här hemma. Det kommer ni definitivt att få ta mer och ingående del av. 

Men nu är det dags att säga hej då. På återseende. Och kram, kram.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Kanske har ni ett bättre förslag? På vad min och mannens gemensamma minimålning ska heta? Något med att åren går kanske? Men att klimatbovarna består? 

För det är många år som har gått sedan de första miljövännerna började höja alla möjliga varningens fingrar och röster för att få mänskligheten att förstå att de då till synes outsinliga naturresurserna är ändliga och att masstillverkning och masskonsumtion inte kan leda till något annat än katastrof i slutändan.

Mmmmm. Millenium på millenium. Många tusen år till, hoppas vi att planeten jorden ska få finnas till. Men då måste vi hjälpas åt.

Om ni har något klimatsmart namnförslag på lut åt vår bild, skriv då gärna det i en kommentar. Skicka ett mejl går förstås också bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar