tisdag 23 november 2021

Tre kronor

Fick ju en idé, häromdagen. En slags konstnärlig tanke runt luciakronor. Eller runt vilken ljusstake som helst. Tänkte bjuda er på några av de bilderna. Några av de minst knasiga. Tror jag. Vi börjar med regnbågskronan.

Mångfaldskronan. Den gjorde jag i två varianter. Tyckte det blev bra att släcka ner lite runt omkring allt det färgglada också. För extra färgsprakande effekt.

Sedan tänkte jag till. Hm. Vad är det allra vackraste som kan brinna? Människor såklart. Människor som engagerar sig och står i. Bryr sig om naturen, djuren och alla människors lika värde och rättigheter. Till exempel. Det finns ju så mycket viktigt att brinna för. Mer än en handfull brinnande aktuella ämnen, om vi säger så. Det är bara att se sig om i en värld full av människor på flykt. Bara för att ta ett exempel bland många.

Tillbaka till luciakronorna. Var naturligtvis tvungen att skapa en trädkrona. Häpp! Gröna träd med ett och annat eldigt gult blad här och var. Blev riktigt bra, va?

Några julträd blev det också, med vintriga, frostiga stammar.

High five! För alla er eldsjälar där ute, som brinner för att göra skillnad för era medmänniskor - och den lilla ömtåliga planeten.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Kanske visar jag er några fler av mina bilder på det här temat någon annan gång. Kanske inte. En del blev ju bara för knasiga. Men konst ska vara lite knasig, för att väcka något inom den som betraktar, tänker jag. Frågor, är väl det som väcks mest. Småkonstig konst är ju den allra bästa, tycker i alla fall jag. Vad tycker ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar