torsdag 18 november 2021

Matt veke. Falnad glöd. Krans med klimatglans.

Hej på er. Här kommer ett Här hemma-inlägg, utan att det syns i rubriken, tyckte det blev för långt och så.

Var ska vi då börja? Högt eller lågt. Eller snarare högt eller mittemellan? Med kransen eller...

...stjärnan?

Tror bestämt vi ska se på stjärnan först, men innan dess ska ni få en snabb tjuvkik på min och mannens senaste gemensamma alster. Han är idé och blyerts i det här sammanhanget, och jag är färg, kontur och collage, ungefär så. Vi börjar få ihop en ansenlig mängd små målningar nu. Kanske sju? Takten ligger på ungefär en i veckan. Eller en och en halv kanske. Den ovan ligger färdig på tork vid det här laget, ska bli kul att se hur den ser ut i dagsljus sen.

Jo, vi har ju två sådana här pappersstjärnor som börjar bli något till åren nu. Därav lite skrynkliga och med vikta "hundöron" längst ut i spetsarna. Funderade på om det skulle funka att klippa om dem på något sätt. Klippa ner dem. Ändra storlek och format. Satte bara upp den på lampfoten här provisorisk för att kunna kolla från alla vinklar och håll, men den här är inte sönder nästan alls faktiskt, så det är kanske synd att börja klippa och fixa och ändra ändå då, när den är så pass fin? Får se hur den andra ser ut, innan jag bestämmer mig för att klippa till, eller inte.

Kanske ska göra något snyggt av den lilla stjärnan på den gulnade förpackningen istället? Ja, ni vet ju att jag inte kan låta bli att återanvända diverse pappersförpackningar och så. Hej och hå. Nu går vi vidare, va?

Eller nej, det gör vi inte, vi stannar bland pappersåtervinningen. Så här blev kransen jag målade på det senaste tomma knäckebrödspappret. Så här ser den ut när den har torkat, blev rätt bra, tror jag. Även om det återstår att klippa till den något. Mannen tyckte blommorna såg så jämna och fina ut att han undrade om jag verkligen gjort allt på frihand. Jodå, helt på fri hand, inte ens en mall använde jag. Såg bara en riktigt vacker bukett med Anastasia-kryss framför mig. Eller om det är astrar kanske? Eller dahlior. Fantasiblommor blommar ju också bra förstås. ;)

Nej, nu ska jag grunna vidare på vad det ska bli av de här gamla adventsstjärnorna. Och sedan ska jag planera en kommande fotning med tomater. Jodå. Hehe.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Vad då matt veke? Och falnad glöd? Jo, jag försökte vara lite rolig bara. Watt & Veke, heter ju företaget som gjort dem. Och nu är själva pappersstjärnorna lite buckliga, böjda - och matta - av tidens tand. 

Kanske finns något liknande fortfarande till försäljning, förmodligen, men troligen inte exakt de här. Gillar verkligen färgkombon med orange och blått, lite flott och mysigt. Förmodligen kan man hitta något i samma stil second hand. Åtminstone några som är lagom skrynkliga och vikta, som de här.

Och glöd behöver de ju inte längre, stjärnorna, vilket är bra och säkert. Så mycket bättre för både klimat och brandsäkerhet med dagens led-lampor jämfört med de ibland väldigt varma glödlamporna. Ingen jättebra kombination, värme och papper, menar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar