tisdag 9 november 2021

Jättesvårt att veta när pandan är klar

Så där ja. Då var den väl äntligen klar. Eller? Ja, ibland är det väldigt svårt att avgöra när något är klart. Det beror lite på känsla och dagsform, tror jag. Åtminstone i mitt fall. Idag är en velig dag. En svårbestämd dag.

Fast allt började ju så där lite enkelt, som det ofta gör. Ett par drag bara. Några streck och lite färg på det.

Sedan brassa på med struktur och mera färg. Redan här skulle den faktiskt kunnat vara klar. Hej, hej. Ser ni att den lilla jättepandan vinkar till er, från sig gren?

Sedan bestämde jag mig ändå för att jobba vidare. Göra djur och grönska till ett, på något sätt. Så här? Så där. Nja. Tja. Jo. Nä. Jag vet inte. Veligt värre.

Det hela kändes dock lite för vitt. Därför kom en rosa bakgrundston på plats. Lite dovt rosa. Här kunde det mycket väl ha varit fixt och färdigt och glasklart, men icke. Jag gjorde den ytterligare ett snäpp ljusare, som ni kan scrolla upp igen och se på bilden överst. Bilden överst, som är det färdiga resultatet. Tror jag. Bestämt.

En liten jättepanda-bild klar. Check! Tre till att förvandla till något eget via skärmdumparna från det intressanta nyhetsinslaget i Rapport igår. Kul att höra att de breder ut sig och bli fler, de ljuvliga svartvita jättenallarna, med fantomen-blicken på. De är visst väldigt skygga i det vilda. Skyr människan som pesten eller så. Bra för dem, tänker jag.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Har velat fram och tillbaka med allt jag "tillverkat" idag. Försökte måla en slags julkrans, vet inte om den är klar eller inte. Kanske behöver den mer färg? Eller mindre? 

Samma sak med mannens och mitt gemensamma miljömålande. Alltså vårt gemensamma skapande av bilder på tema tröttsamt-men-nödvändigt-klimat-tjat. En slags miljödiskussion i bildformat, kan vi väl säga.

Han gör ju grunden i blyerts, som ni säkert vet vid det här laget. Jag lägger färg och kontur och avslutande collage-touch. Har fixat finishen på vårt senaste alster idag. Men jag har inte den minsta aning om den är klar. Har en känsla av att den blev lite övergjord till och med. Överarbetad. 

Eller så är den helt enkelt överjordiskt bra. Hehe. Hoppas det. 

Nu är nog det här inlägget klart. Tror jag. Eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar