tisdag 20 april 2021

Konst, prickar, konstiga prickar och Jesus

Damporträtt, sign. 1917, står det på baksidan av det här vykortet. Och vem är det då som har signerat? Känner ni igen stilen? Inte? Det är ingen mindre än självaste Isaac Grünewald. Han kan det här med målande, blomstrande ting - och människor. Kan, inte kunde, för ingen som lämnat så vackra spår efter sig kan dö i våra hjärtan.

Kvinna med många bollar i luften - påminner oss om Bröstcancerföreningen och Unga Johanna. Bra grej.

Och Jesus. En italiensk version tydligen. Där han står och talar till oss, förlåt, jag menar till en skock får...

Men vad är det här? Vad håller jag på med? Jo, jag tänkte visa er lite av det som förvånade mig häromdagen. Häromdagen, när jag skulle leta upp en ram till kortet jag ville rama in och sätta upp i bokhyllan. Bokhyllan, som jag höll på att fixa om lite i. Satte ju dit en gammal drottning bland annat. Och en prinsessblomma. 

Fattar bara inte hur många vykort som jag lyckats pressa in där - bakom en och samma glas och ram. De jag visar upp här är bara en bråkdel av dem. 

Bästa, billigaste sättet att piffa upp en liten plats - ett nytt minimotiv. Jesus och hans fromma lamm till påsk, prickig baddräkt med modig kvinna i - när det närmar sig allvarligt snack och rosa månad. Grünewalds blomstrande kvinna på våren, eller året runt naturligtvis, när helst du behöver skenbart lätta penseldrag och uppenbart ögongodis. 

Nu ska kortet som följde med följesedel och min födelsedagspresent från secondhand.se få sitta längst fram i den överfulla och trånga ramen ett tag. 

Det var väl det...eller vänta här nu...var det inte något mer fint som osannolikt nog fick plats där också...?

Jo, det var det ju! Katrine Kalleklev. Tvillingene och Soppskog heter de två motiven jag köpte av henne för många år sedan. Vykorten är märkta 2010. Och det var väl då någon gång som jag upptäckte henne via en blogg. Så som man ofta gjorde på den tiden. 

Nu är det ju helt ute med bloggar, säger de... Och det är väl därför jag bara envisas och envisas och håller på och håller på och fortsätter och fortsätter och bloggar och bloggar - för att jag gillar allt som är ute och passé! Häpp! ;)

Skämt åsido. Gå in på katrinekalleklev.no - och möt en spännande konstnär. Där finns smått och gott för din vägg. Mystiskt och mytiskt och mysigt i en salig och härlig blandning, skulle jag vilja säga. 

I Katrine Kalleklevs nätbutik, som återfinns på ovan nämnda sida, kan du köpa flickor med rosa kjolar och katthuvuden (vill ha, vill ha!) och en trubadur och häst (hest på norska) som står framför ett randigt cirkustält (vill ha, vill ha, vill ha!) och en utmattad ängel och mycket mycket annat spännande och fint och vackert och glädjerikt.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Jo, det fick faktiskt plats en sak till där bakom alla de andra bilderna... En lite lustig sak. En lustig prick. En trevlig och glad prick - mannen. Fotade en bildserie för många år sedan som jag ramade in i flera steg, med bästa mannen på. Men den del som hamnat här bakom blev så suddig, därför har den fått leva ett undanskymt liv bakom andra kul prickar och Jesus and the rest. Haha, blir så full i skratt när jag meddelade mannen att: - Jag slänger det här suddiga, gamla fotot på dig nu... Haha. Vet ni vad han svarade? Jo: - Jaha. Det är väl sådant man får vänja sig vid nu som äldre - att man hamnar i papperskorgen allt oftare... Haha. Mannen alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar