torsdag 22 april 2021

Mode(r) Jord

Earth Day. Jordens egen dag. Och jag har just tittat på Googles lilla fina filmsnutt med träd som planteras och växer i takt med människorna som planterar och fortplantar sig. Och naturligtvis har jag också doodlat lite. Följ med!

Vi börjar med regnbågen, som man gör. Som man bör. Vi börjar vid regnbågens bördiga fot och går vidare. Vi fokuserar blicken på...

...kärnan. Det inre. Jorden. Den gröna och blå och kämpande planeten. Den så hett älskade. Den som vi måste fortsätta att älska genom att svalka ner den.

Ser ni henne? Ser ni hennes mage? Hur den växer?

Här tittar hon fram! Moder Jord. Ur självaste atmosfären. Moderiktigt klädd i regnbågens alla färger. Antingen det är nattlinnet som är på eller...

...den stora, vida, glada, spännande, världsomspännande mammaklänningen!

All kärlek till vårt gemensamma ansvar - jordklotets alla hörn. Mjuka, runda hörn. Må hon aldrig förlora sin glöd och kämpaglöd.

Sköt om er - och henne.

<3

/helena

ps Såg i kalendern att gravidmagen har en egen dag där, här, någonstans också. Så varför inte göra två små, stora, världsviktiga, flugor glada då samtidigt, tänkte jag. En jord. En mage. En mamma. En mamma-mage. En växande jord. En växande mage. För att fira oss och alla kommande generationer som (förhoppningsvis) får fortsätta att njuta av vårt gröna och blå och runda och goa paradis på jorden - jorden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar