fredag 2 april 2021

Läs min lilla bok, vetja!

I hallen står en hel kasse full med böcker. Vi bestämde oss för att låna hem lite läs-godis i påsk. Blev inget av vår lilla tradition med julböcker i julas, för då stängde biblioteken precis när vi äntligen skulle få tummen ur och låna, dan före dan före dan eller så.

Därför blev det en kasse påskböcker istället. Någon fotobok, mest titt-godis. Fakta i lagom mängd, mest musik. Både pop och klassiskt, tror jag bestämt. En del andra skoj och intressanta små "tegelstenar", ja, flera allmänt läsvärda rader ligger också där och bara väntar på att få möta våra ögon. 

Allra mest ser jag fram mot ett par romaner som jag väntat alldeles för länge med att ta del av. Här ska högläsas! Vi har haft en liten paus från högläsandet, har binge-tittat på humor istället, och sett ett par bra filmer förstås. Lite skärmspänning har också letat in sig mellan raderna, det vill säga högläsningsraderna. Hög tid att vända blicken ner i bokens underbara och unika värld igen. Inget är som att sätta egna, inre bilder till orden.

Alltså - ni kan se fram emot diverse boktips här framöver.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Har ni missat att jag publicerat min återanvända saga för barn och deras vuxna här inne? Jaså. Då måste ni självklart få chansen att åtgärda det. Mina foton på vintage-saker med några väl valda ord till. Egentligen är det en bok för alla med barnasinnet kvar. För er som vill leva hållbart. På grund av hållbarheten valde jag att inte trycka ut den i mer än ett fåtal ex, bättre att låta den leva ett relativt miljövänligt och digitalt liv, tänker jag. Håll tillgodo. Länka er här till den lilla boken som heter Vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar