söndag 8 augusti 2021

Äpplen inne, äpplen ute

Frodigt, prunkande, härligt grönt. Den meningen stämmer ju också in på sensommaren, eller kanske som mest då. Nu.

På den tunga vintage-duken växer både rosor och päron - och äpplen. Funderar på om det inte börjar bli dags för den att komma till användning snart. 

Ni vet ju att jag med jämna, snarare ojämna, mellanrum rensar bland mina second hand-inköpta tyger (och en del andra fyndade stuvar). Funderar över vilka jag ska skänka vidare, vilka som ska få ligga kvar i sin byrålåda och fortsätta bida sin tid - och vilka som ska få komma fram i ljuset och göra lite nytta.

Det känns som att det är hög tid för den här duken att få en lämplig arbetsuppgift i hemmet. Kanske inte nödvändigtvis som duk, men... Jojo, vi får väl se vad sensommaren bjuder på i tid och idéer. Ett verkligt romantiskt skördetidsstyg är det ju. Med klassisk rutning därtill.

Augustikvällarna. Vackert gyllene glittrande, med mörka undertoner. Skynda att njuta av ljusa kvällstimmar, snart nog kommer mörkret, som skalderna brukar uttrycka det ungefär. Själv älskar jag ljuset - och mörkret. Var sak har sin tid. Med ålderns rätt har jag inte bara förlikat mig med våra årstider, utan börjat se dem i vitögat. Och där har jag hittat det som skiljer dem åt, och det som berikar mig, oss alla, genom just dem/det - skillnaderna.

Det låter kanske lite pretentiöst, men då får det väl göra det då. Insikter kommer med åren, i takt med vecken, rynkorna och allt som dallrar (över)moget. Alla vecken och skrynklorna som växer fram i takt med den genuina känslan av att det är en ren och skär ynnest att få, kunna, njuta av fyra årstider.

Det börjar bli dags att smycka med annat än det marina och ängsblommor. Det börjar bli dags att dekorera med mustigare färger. Äppelmustigare. Fast jag gillar ju höstfärger året om, egentligen. De varma, mysiga nyanserna i den kärleksfulla höstpaletten.

Torkade äpplen. De är torra nu, äpplena jag målade häromdan. Får se om det ska kompletteras med något annat där, i allt det blanka, som väntar i de fyra hörnen.

Sköt om er.

<3

/helena

ps Inte? Såg ni inte mönstret på duken säger ni? Nähä. Okej. Men då är det bara att länka bak till inlägget som heter Ljuspunkter i augusti. En slags Fem särskilt fina, fast utan den rubriken. Bara lite fina vintage-saker, som jag har plockat fram - igen - inför stundande sensommartider.

Vad ska man göra när knäckebrödet är slut? Vet ni, fortfarande, inte det? Då får ni länka er bakåt till det inlägget också då - Vad ska man göra när knäckebrödet är slut? Där hittar ni äpplena igen, innan de torkat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar