måndag 30 augusti 2021

Porslin, som gråter, kan det vara något?

Jodå, nu har det minsann målats lite igen.

Och ätits en himla mängd knäckebröd igen. Haha. Ja, vad gör man inte för att få måla på insidan av ett papper som redan är använt? Knaprar och knaprar och knaprar. ;).

(Det kan kanske verka som att jag är sponsrad av ett särskilt knäckeföretag, men så är det inte. Råkar bara vara så att deras knäckebröd är väldigt gott. Att företaget ifråga dessutom jobbar medvetet miljövänligt sedan lång tid tillbaka är ju bara en jättefin bonus i det här sammanhanget.)

Alltså, sagt och gjort, fram med snygga vintage-vattenfat, penslar, pennor och en porslinsblomma som heter duga. Tänkte använda den som inspiration, snarare än mall - Dahlia från Rörstrand. 

Om blomman i mitten ser en aning suddig ut, beror det faktiskt inte alls på pixlarna den här gången, själva mittenmotivet är faktiskt suddigt ifrån början. Med ålderns rätt? Eller så kan det kanske handla om ett väldigt gammalt andrasorteringsexemplar? Fint är det, hur som helst.

Lite så här blev mitt blåvita försök, innan jag lagt pennkontur runt (som på översta bilden). Kanske skulle låtit den vara så här? Mild och lätt i sitt uttryck. Nåväl, nu finns den ju ändå sparad på foto i det här utförandet.

Det var ju porslinets dag igår. Säkert ingen porslinsnörd som har missat, tänker jag. Det gjorde att jag fick en slags galen idé att jag - JAG - skulle kunna komma på ett unikt mönster att pryda en eller annan kopp med. Men det går väl inte? Allt är väl redan gjort?

Porslin med ansikten på? Det är ju redan gjort, såå gjort, till exempel. Men finns det någon som låtit koppen gråta lite? En kaffetår, eller två? Hm. (Ser ni, hur det dessutom sinnrikt rinner ner på fatet också...).

På tal om fat. Finns det någon som har kommit på ett kaffefatsmönster med koppar på? Jo, det gör det - jag. Kakan ser åtminstone lite god ut, va?

Sedan spårade hela den här idén med att försöka hitta ett unikt porslinsmotiv ur en aning. Eller vad sägs om en porslinskatt (som inte ens ser ut som en katt) med fåglar på? Haha. Jag säger då det - och där är visst en fisk också.

Den blåvita blomman blev ändå ganska bra, särskilt med lite digital hjälp på traven. Dahlia eller inte. Någon form av blomma är det.

Sköt om er. Och allt vackert, gammalt, och lagom krackelerat porslin.

<3

/helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar